Portada|Medi ambient|Mou-te pels residus, la nova reducció de la taxa de la brossa
 
Versió per imprimir
Mou-te pels residus, la nova reducció de la taxa de la brossa

Tríptic residus

Tríptic residus

Fitxer: Triptic_Residus_5.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 327.72 kB

L'Ajuntament, amb la voluntat de seguir incentivant bones conductes ambientals, promoure el reciclatge i impulsar la corresponsabilitat en matèria de residus entre la ciutadania, introdueix enguany canvis en un dels supòsits de reducció de la taxa de residus: es substitueix el lliurament de bosses compostables per la participació en alguna de les diverses activitats de sensibilització ambiental que es realitzaran durant tot l'any emmarcades sota el lema Mou-te pels residus.

La campanya Mou-te pels residus, iniciada l'any 2021, pretén donar coneixements, eines i informació sobre bones pràctiques en matèria de residus, conèixer quines són les plantes de tractament i participar activament en la prevenció i en la reducció de residus en el nostre dia a dia. L'objectiu final, doncs, és promoure i impulsar canvis d'hàbits i impulsar la coresponsabilitat en matèria de residus entre la ciutadania. La participació en alguna de les activitats del Mou-te pels residus permetrà d'obtenir una reducció del 10% de la taxa de la brossa.

Les altres possibles reduccions de la taxa de la brossa, segons la modificació de les ordenances fiscals per a l'any 2024 són:

  • Un  15% de reducció per formar part de la xarxa d'autocompostatge del municipi
  • Un 15 o un 25% de reducció per haver fet de 6 a 9, o 10 o més aportacions a la deixalleria, respectivament

Consulteu les diferents reduccions en l'import de la taxa que contempla l'Ajuntament d'Alella en aquest enllaç.

CALENDARI D'ACTIVITATS AMBIENTALS PER A L'ANY 2024

 L'Ajuntament ofereix els següents tipus reduïts aplicables a la tarifa:

Reducció del 10% a la tarifa dels habitatges que participin a una de les activitats de sensibilització ambiental que organitza l'Ajuntament vinculades a la bona gestió dels residus. 

Activitats previstes per a l'any 2024:  

  • Dimarts 16 d'abril a les 19 h. Xerrada. "La problemàtica dels plàstics al medi ambient”. Inscripcions en aquest FORMULARI 
  • Dissabte 11 de maig a les 11 h. Taller d'introducció al compostatge casolà. Inscripcions en aquest FORMULARI 
  • ACTIVITAT AJORNADA Divendres 14 de juny a les 10h. Sortida a la planta de reciclatge tèxtil (activitat inclosa dins de la programació de La Primavera de la Gent 6.0)

ALELLA REUTILITZA 

Coneix la plataforma creada per l'Ajuntament per facilitar la reutilització de voluminosos, mobles i petits electrodomèstics entre la ciutadania.

Pujar al principi de la pàgina