Portada|Medi ambient|Alella celebra la Setmana de la Prevenció de Residus amb el focus posat en els tèxtils
 
Versió per imprimir
Alella celebra la Setmana de la Prevenció de Residus amb el focus posat en els tèxtils
Setmana prevenció de residus

L'Ajuntament torna a afegir-se enguany a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que se celebra del 19 al 27 de novembre, organitzant diferents activitats per fomentar accions sostenibles i reduir la producció de residus. En aquesta 14a edició, es posa el focus en els tèxtils i l'impacte que suposen pel medi ambient.  

Amb relació a aquesta temàtica, les regidories de Medi Ambient i Sostenibilitat, Cooperació al Desenvolupament, Adolescència, Joventut i Promoció Econòmica organitzen de forma conjunta, dues activitats que es duran a terme els dies 18 i 19 de novembre, sota el paraigua de Remoda't. La primera és un taller de costura creativa, pensat per crear peces de roba a partir d'altres que ja no s'utilitzen, que es farà divendres de 18 a 20.30h a l’Àgora. La segona és  un mercat de roba i calçat de segona mà per a joves, per facilitar l'intercanvi i la reutilització, que comptarà amb la participació de dues joves activistes i creadores de contingut de natura i moda conscient al canal Malaia, l'alellenca Natàlia Möller i Raquel Roca, i que es farà dissabte a la Plaça de l'Ajuntament, de 10 a 14h. Aquesta proposta, que inclou també un vermut amb productes de km 0, coincidirà amb la visita de la Reparatruck, el servei mòbil d'autoreparació.

En aquest mateix marc, el 23 de novembre s'organitza una visita guiada a la planta de digestió anaeròbica i de compostatge de Granollers, dins de la programació de la Tardor de la Gent Gran 6.0. L'assistència a aquesta sortida suposa la reducció d'un 10% a la taxa de residus. 

El programa d'activitats finalitza el 26 de novembre amb un taller d'introducció al compostatge casolà.  Al finalitzar el taller s'entregarà gratuïtament un compostador a aquelles persones que vulguin començar a fer compostatge a casa, amb el compromís d'adherir-se a la Xarxa de Compostatge Casolà.

Les propostes s'emmarquen també dins de la Campanya dels Dies Europeus de la Solidaritat Local (EDLS) que se celebra del 15 al 30 de novembre sobre els reptes mundials del desenvolupament sostenible i la necessitat de passar a l'acció.

Fes-ho tu mateix!

En el marc de la Setmana europea de la prevenció de residus 2022, dedicada a la Moda circular i sostenible, s'ha publicat la tercera temporada de la Websèrie FTM (Fes-ho tu mateix!).  

A la websèrie repassem 16 maneres de reduir els residus de manera dinàmica i visual. La nova temporada inclou 3 nous capítols i 3 consells per prevenir els residus tèxtils i apostar per una moda circular i sostenible.

"Fes-ho tu mateix" és una idea de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat amb la participació de l'Agència de Residus de Catalunya, l'Àrea d'Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona i el programa Millor que Nou de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, coordinats per la Xarxa, i l'edició i producció de la Diputació de Barcelona.

  •  FTM 14. Fer un embolcall sostenible

×  
FTM 14. Fer un embolcall sostenible FTM 14. Fer un embolcall sostenible

  • Consell FTM. Necessito una peça de roba i no vull ser una #FastFashionVictim

×  
Consell FTM. Necessito una peça de roba i no vull ser una #FastFashionVictim Consell FTM. Necessito una peça de roba i no vull ser una #FastFashionVictim

  •  FTM 15. Fem un barret reversible 

×  
FTM 15. Fem un barret reversible FTM 15. Fem un barret reversible
  • Consell FTM. Què fem amb la roba que ja no sabem com aprofitar?

×  
CONSELL FTM. Què fem amb la roba que ja no sabem com aprofitar? CONSELL FTM. Què fem amb la roba que ja no sabem com aprofitar?
  • FTM 16. Arranjaments de roba bàsics per tots els públics

×  
FTM 16. Arranjaments de roba bàsics per tots els públics FTM 16. Arranjaments de roba bàsics per tots els públics

  • Consell FTM. Vols aprendre a arreglar la teva roba? Pregunta'm com

×  
Consell FTM. Vols aprendre a arreglar la teva roba? Pregunta'm com Consell FTM. Vols aprendre a arreglar la teva roba? Pregunta'm com

 

  

Pujar al principi de la pàgina