Portada|Medi ambient|Associaciˇ de Propietaris Forestals de la Serralada Litoral Central
 
Versiˇ per imprimir
Associaciˇ de Propietaris Forestals de la Serralada Litoral Central

L'Associaciˇ de Propietaris Forestals de la Serralada Litoral Central va nÚixer l'abril del 2014 amb l'objectiu de sumar sinergies en un territori, Baix Maresme i part del VallŔs Oriental, on ja existien algunes associacions d'Ómbit municipal.

╔s, per tant, una entitat molt jove i, com diuen els estatuts, la seva principal finalitat Ús promoure l'ordenaciˇ i la gestiˇ dels boscos de la zona per tal de revaloritzar-los, reduir el risc d'incendi i millorar el seu estat sanitari. Amb la convicciˇ de que una gestiˇ ordenada del bosc Ús necessÓria, sobretot en un territori densament poblat com el nostre i amb uns boscos especialment freqŘentats.

La seva tasca Ús possible grÓcies a la estreta colĚlaboraciˇ amb els Ajuntaments, el Consorci del Parc de la Serralada Litoral, la Diputaciˇ de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. 

MÚs informaciˇ en aquest enllaš

Els darrers anys, l'Associaciˇ de Propietaris Forestals Serralada Litoral Central ha estat treballant en diferents finques realitzant una silvicultura adaptada al canvi climÓtic. Les actuacions que es mostren en aquest vÝdeo sˇn algunes de les actuacions que s'han dut a terme durant l'any 2018 en finques afectades per l'escarabat perforador Tomicus destruens al municipi d'Argentona. Les actuacions tenen per objectiu evitar l'emergŔncia dels adults de Tomicus retirant els arbres amb signes evidents de la seva presŔncia, evitar la propagaciˇ de la plaga triturant i retirant les restes de majors diÓmetres i, en aquelles zones on Ús possible, potenciar la instalĚlaciˇ de l'alzinar, aixÝ com reduir el risc d'incendi.

Pujar al principi de la pÓgina