Notícies
Publicat el 15 de gener de 201515.01.2015
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Ajuntament d'Alella i la Universitat de Barcelona promouran el coneixement del sector vinícola

Signatura conveni UBL'Ajuntament d'Alella i la Universitat de Barcelona (UB), a través del campus de l'Alimentació, han signat un acord de col·laboració amb la finalitat de promoure l'estudi, la recerca i la difusió de les activitats relacionades amb l'agroalimentació i la gastronomia, en especial en el sector del vi, amb la promoció de la Denominació d'Origen Alella.
El conveni, que van signar el 12 de gener, el vicerector de Política Científica de la UB, Enric Canela, i l'alcalde d'Alella, Andreu Francisco, busca, a més, una acció complementària a favor del desenvolupament social i econòmic del territori a través del sector vitivinícola. Amb aquest conveni, les dues institucions promouran activitats de col·laboració en els àmbits docent, de recerca i d'assessorament tecnològic amb els productors i cellers de la DO Alella amb la finalitat d'establir accions de promoció de la qualitat del producte de la denominació d'origen. Així mateix, es pretén que els estudiants i investigadors puguin aprofitar aquesta relació i col·laboració en la seva formació i especialització.
Una de les primeres accions del conveni ha estat la creació de la Sala Alella, un nou espai d'anàlisi sensorial de vins i aliments habilitat amb una cuina i deu espais individuals de proves. La sala, d'uns 50 m2, ha estat equipada en col·laboració amb l'empresa especialitzada en mobiliari de laboratori i cuina Flores Vallès SA. En aquesta sala s'hi fan estudis d'anàlisi sensorial i classes dels ensenyaments de Nutrició Humana i Dietètica, Ciència i Tecnologia dels Aliments i Ciències Culinàries i Gastronòmiques. Tal i com fixa el conveni signat amb la UB, l'Ajuntament s'ha fet càrrec de la meitat del cost de l'equipament d'aquest espai formatiu amb una aportació de 14.520€ que es pagaran en dues anualitats.
Les activitats de la Sala Alella, ubicada al Campus de l'Alimentació de la UB al Recinte Torribera (Santa Coloma de Gramenet), estan coordinades pel grup de recerca de les professores Susana Buxaderas, Elvira López i Montserrat Riu, del Departament de Nutrició i Bromatologia de la Facultat de Farmàcia de la UB.
El conveni obre les portes a la col·laboració de l'Ajuntament en el projecte d'especialització i competitivitat territorial (PECT) Eix del Coneixement Besòs-Marina, una iniciativa que la UB està desenvolupant amb la Universitat Autònoma de Barcelona, l'Institut d'Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol i l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, entre d'altres.

FONT: Universitat de Barcelona

Pujar al principi de la pàgina