Notícies
Publicat el 9 de setembre de 202409.09.2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Comença el nou curs amb més de 1.200 alumnes als centres públics d'Alella
Tornada a l'Escola Fabra

Més de 1.200 alumnes han tornat aquest dilluns 9 de setembre a les aules dels centres educatius públics d'Alella. El curs 2024-2025 arrenca amb les mateixes línies educatives que l'any anterior. 

Segons les xifres provisionals, als centres públics del municipi (Llar d'Infant Municipal Els Pinyons, Escola La Serreta, Escola Fabra i Institut Alella) el curs comença amb 1.237 alumnes: 59 de primer cicle d'infantil (hi ha dues vacants a Infantil 0), 677 de segon cicle infantil i primària (427 de l'Escola Fabra i 250 de l'Escola La Serreta) i 501 de secundària obligatòria, batxillerat i cicles formatius. Cal afegir una trentena d'alumnes més del Programa de Formació i Inserció (PFI-PTT).

Els centres privats d'Alella Chiaravelle School, Escola Bressol El Campanar i escola Santa Maria del Pino acullen prop de 400 alumnes.   

Dies de lliure disposició 

A Alella els dies de lliure disposició seran el 14 d'octubre, el 4 novembre, 7 de febrer, 3 de març i 2 de maig. El calendari escolar incorpora també les festes laborals establertes per la Generalitat i els dos dies de festa local que seran el 9 de juny (segona Pasqua) i l'1 d'agost (Sant Feliu). 

Consulteu el calendari escolar en aquest enllaç

Acte de benvinguda

L'Ajuntament ha organitzat, per segona vegada, un acte de benvinguda al nou curs amb una trobada conjunta de tots els equips docents dels centres educatius del municipi: la Llar d'Infants Municipals Els Pinyons, l'Escola Fabra, l'Escola La Serreta, l'Institut Alella, el PFI-PTT, el Col·legi Santa Maria del Pino i l'escola infantil Chiaravalle School Maresme. Va excusar la seva assistència l'Escola Bressol El Campanar. Més d'un centenar de mestres han assistit a la trobada que es va fer el 6 de setembre al pati de les Antigues Escoles Fabra amb l'objectiu de fomentar la cohesió entre la comunitat educativa i el treball en xarxa. 

Durant l'acte, emmarcat dins de les Festes de la Verema, l'alcalde Marc Almendro va insistir en la importància que el vi i la vinya té i ha tingut per al municipi al llarg de tota la seva història. En aquest sentit, va animar a la comunitat educativa a conèixer aquesta singularitat que identificar a Alella com a municipi i a traslladar aquest coneixement a l'alumnat per afavorir que perduri aquest fet identitari. La regidora d'Educació i Infància Gemma Grau va destacar la importància de cohesionar i enfortir els lligams de tota la comunitat educativa per treballar per a la millora del municipi i per fer de l'alumnat persones exemplars que s'estimen el seu poble.  

Millores a la cuina de l'Escola Fabra

La Generalitat ha donat resposta a les demandes, que des de fa anys fa l'Ajuntament, l'AFA i la direcció de l'Escola Fabra, d'ampliació de la cuina del centre. Aprofitant les vacances escolars, s'han dut a terme unes obres d'adequació i redistribució d'espais a l'escola per adaptar-los a les noves necessitats. Els treballs han consistit en l'ampliació de la cuina guanyant espai cap al menjador, amb l'enderrocament de l'envà divisori entre aquest espai i la biblioteca, que ha estat substituït per un envà mòbil que permet ampliar la capacitat del menjador quan sigui necessari. Una segona intervenció ha estat l'adequació i redistribució del despatx de l'AFA i l'espai tutoria, per crear una nova aula biblioteca. L'inversió supera els 100.000 euros. També s'ha instal·lat parquet a diferents espais gràcies al conveni anual signat amb l'Ajuntament.

Pujar al principi de la pàgina