Notícies
Publicat el 19 de gener de 202419.01.2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Els centres educatius celebren el Dia Escolar de la No Violència i la Pau
DENIP

Els centres educatius del poble tornen enguany a celebrar el Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP), que es commemora el 30 de gener, amb un acte públic a la Plaça de l'Ajuntament que reunirà prop de 400 alumnes de les diferents etapes educatives. Aquesta commemoració propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no violència i la pau, valors que comparteix tota la comunitat educativa d'Alella.

És el vuitè any consecutiu que els centres educatius d'Alella s'uneixen per una activitat conjunta que visualitzi aquest compromís i en paral·lel es treballa també a les escoles amb diferents activitats relacionades amb la celebració que fomenten la cohesió, la coneixença entre l'alumnat i promovent els valors de la pau.  

L'acte començarà a les 9.30h amb l'arribada i benvinguda a la plaça dels diferents grups d'alumnat. Seguidament, es faran els parlaments per part dels representants de l'alumnat dels diferents centres  i  es farà el muntatge d'una estructura amb capses de cartró que simbolitzarà la construcció de la pau de manera col·laborativa i col·lectiva.  Un cop completada la figura, es farà una mostra de percussió corporal i es ballarà i cantarà de forma conjunta una versió adaptada de la cançó Coty per coty de The Tyets. L'acte acabarà amb un esmorzar.  

TOTS VOLEM LA PAU

Un nou curs ha arribat 

estem tots a la plaça 

i junts volem cantar 

no ens volem barallar. 

TOTS VOLEM LA PAU 

UN MÓN MILLOR, SI US PLAU 

NO ÉS PAS CAP SECRET  

JO T'AJUDARÉ A CANVIAR (BIS) 

Tu ets el meu amic 

gaudeixo de la teva companyia 

no vull més crits ni més mentides

el teu somriure em fa feliç.  

La paraula amistat és un bé molt preuat també és la clau per viure al món en pau  qui té un amic ja pot dir que és ric  estic emocionat si et tinc al meu costat si el que et fas surt del cor és que actues amb amor. 

Totes les escoles d'Alella volem això, això!  

Un nou curs ha arribat 

estem tots a la plaça 

i junts volem cantar 

no ens volem barallar. 

TOTS VOLEM LA PAU 

UN MÓN MILLOR, SI US PLAU 

NO ÉS PAS CAP SECRET  

JO T'AJUDARÉ A CANVIAR.  

Tu ets el meu amic 

gaudeixo de la teva companyia 

no vull més crits ni més baralles 

el teu somriure em fa feliç. (Bis)

Comissió Festes i Tradicions d'Alella 

Pujar al principi de la pàgina