Notícies
Publicat el 27 d'octubre de 202327.10.2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Fins al 6 de novembre es poden presentar candidatures al Consell d'Infància
Consell d'Infància

El proper mes de novembre es durà a terme el procés per renovar la meitat dels nous consellers i conselleres del Consell d'Infància de 5è de primària que han de substituir les places vacants deixades pels infants que el curs passat feien 6è. Aquests dies, tots els infants del municipi nascuts el 2013, estan rebent una carta a casa seva on se'ls hi explica que és el Consell d'Infància i se'ls anima a presentar les seves candidatures per poder formar-hi part com a titulars  o suplents.

Presentació de candidatures, fins al 6 de novembre

Els infants interessats en forma part d'aquest òrgan de participació pot presentar les seves candidatures abans del 6 de novembre.

Requisitis per ser membre del Consell:

  • No cal saber res especial per a ser Conseller/a, ni tenir unes habilitats en concret, només tenir idees i ganes de participar!
  • Viure a Alella o anar a una escola del poble. 
  • Voler representar els companys/es i, també, al conjunt d'infants d'Alella. I tenir temps per fer una trobada mensual en dilluns o dimarts de 17.30 a 19h amb la resta de consellers i conselleres, entre novembre de 2023 i juny de 2024.
  • Tenir l'autorització de la mare, pare o tutor legal 

Els infants escolaritzats a Alella podran presentar la seva candidatura dins la seva aula, i l'alumnat escolaritzat fóra del municipi també es pot presentar com a candidat o candidata fins el dia 6 de novembre complimentat aquest FORMULARI  

Votació de candidatures, del 6 al 10 de novembre

La setmana del 6 al 10 de novembre se celebren les elecciosn per escollir els consellers i conselleres. De tots els alumnes que es presentin es donarà punts a cadascú en funció de la priorització: L'infant candidat favorit tindrà el màxim de punts (segons el nombre de candidats/es) i el darrer favorit tindrà com a mínim 1 punt. (ex. Es presenten 5 candidats/es, cada infant de l'aula en un paper posarà els 5 noms i els punts que dona a cadascuna: des de 5 punts a l'opció favorita, 4 a la següent, 3, 2, i 1). 

A cada aula es farà el recompte i les dues persones més votades seran consellers/es titulars i les dues següents assessors/es (consellers/es suplents). La funció d'assessor/a implica substituir al/la titular a les sessions on no hi pugui assistir, així com assistir conjuntament amb el/la titular quan es demani. També forma part de les seves funcions col·laborar per portar a terme a l'aula, espai municipal o entitat la labor que el Consell hagi acordat. 

El 9 de novembre a les 17.30h, a l'Ajuntament, es farà el sorteig públic dels representants de poble ens cas que hi hagi més candidatures que vacants. 

Calendari de reunions del curs 2023-2024

  • Dimarts  24/10/2023
  • Dimarts  21/11/2023
  • Dilluns    18/12/2023
  • Dimarts  06/02/2024
  • Dilluns    18/03/2024
  • Dimarts  07/05/2024
  • Dilluns    17/06/2024

El Consell d'Infància és un espai on es troben nens i nenes d'Alella per reflexionar, parlar, fer propostes i prendre decisions sobre aquells aspectes que consideren necessaris per millorar les condicions de vida del poble. Permet que la infància col·labori activament en la construcció, desenvolupament i millora del seu poble, tot aportant el seu punt de vista i propostes o accions amb una voluntat transformadora. Està format per 21 nenes i nens de 5è i 6è que viuen o van a una escola a Alella, que són escollits democràticament pels companys d'aula, entitat o per sorteig si van a escola fora del poble. La seva missió és donar veu als infants i tenir en compte la seva opinió i les seves propostes per fer del municipi un poble millor.  

Es trobaran en el plenari del consell un mínim de 6 vegades a l'any. Un equip de persones serà l'encarregat de dinamitzar les trobades del consell de 17.30h a 19h en dilluns o dimarts a les Antigues Escoles Fabra (l’Àgora Jove).

El mandat dels infants escollits seran, com a norma general, de dos cursos escolars, i es vetllarà per renovar la meitat dels seus membres a cada inici de curs. 

Més informació a www.alella.cat/consellinfancia 

 

×  
Expliquem el Consell d'Infància d'Alella Expliquem el Consell d'Infància d'Alella

Pujar al principi de la pàgina