Notícies
Publicat el 24 de març de 202224.03.2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Alumnes de 5è de l'Escola La Serreta aprenen a emprendre amb el projecte CuEmE
CuEmE La Serreta 2021-2022

Alumnes de 5è de primària de l'Escola La Serreta han començat a fer els primers passos en el món de l'emprenedoria a través del projecte CuEmE, una iniciativa que pretén fomentar la cultura emprenedora a l'escola. Es tracta d'un projecte promogut per la Diputació de Barcelona que, en el cas d'Alella,  compta amb l'assessorament del Consell Comarcal del Maresme.

El treball es desenvolupa durant tot el curs, implica a tota la classe, i permet viure de primera mà i d'una manera totalment pràctica tots els passos que cal fer a l'hora d'emprendre un negoci. Començant pel tipus d'estructura empresarial, que en aquest cas concret ha pres la forma d'una cooperativa, en la que tota la classe té la mateixa responsabilitat, seguint amb l'elaboració dels estatuts, l'elecció dels membres directius, la sol·licitud de registre de la cooperativa  i l'elecció del nom. 

Els alumnes han donat a conèixer aquest dijous, 24 de març, el seu projecte en un acte celebrat a la Sala de Plens de l'Ajuntament, en què han iniciat els tràmits de sol·licitud de registre de la cooperativa, per a l'obtenció del NIF, fent lliurament a dos representants del Consell Comarcal de tota la documentació de la cooperativa. La classe emprenedora ha estat rebuda per l'alcalde d'Alella, Marc Almendro, i per la regidora d'Educació, Teresa Vilaró, i el regidor de Promoció Econòmica, Israel Payà. A l'acte, l'alumnat ha explicat que la cooperativa, que té el nom d'Ecolase, elaborarà i comercialitzarà productes d'higiene personal i de la llar, com ara sabons i espelmes. Per tal de poder adquirir els materials i posar en marxa la producció, cada alumne ha contribuït a la cooperativa fent una aportació de cinc euros. 

L'alumnat cooperativista haurà d'avançar fins a final de curs en les diferents fases del seu projecte: creant la imatge de la cooperativa, fent l'estudi de mercat, cercant finançament per al seu projecte, fabricant els productes i venent-los. Una vegada cobertes les despeses, una part dels diners que recullin es destinarà a una entitat social i la resta serviran per realitzar una activitat conjunta de tot el grup. 

Aquests és el tercer projecte d'emprenedoria que s'impulsa des de l'Escola La Serreta des que es va adherir a aquest programa el curs 2019-2020. 

Pujar al principi de la pàgina