Notícies
Publicat el 25 d'octubre de 202125.10.2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Jornades per a l'eliminació de la violència masclista, del 16 al 25 de novembre
25 N

Com cada mes de novembre, l'Ajuntament i les entitats de dones del municipi han preparat un seguit d'activitats per ajudar a prendre consciència del problema que suposa la violència masclista a la nostra societat i la necessitat de treballar en l'àmbit col·lectiu i de manera individual per erradicar aquests comportaments. Enguany les Jornades del 25N tornen a realitzar-se de manera presencial i es desenvoluparan del 16 al 25 de novembre. 

Dimarts 16 de novembre

19h, Espai d'arts escèniques

Càpsules literàries contra la violència de gènere  amb Elisenda Guiu i Óscar Molina

Conjunt de càpsules literàries dedicades a diferents aspectes i qüestions sobre aquesta xacra social. 25 textos, simbòlicament, que reben el nom de píndoles perquè són narracions breus però intenses, i alhora perquè la iniciativa de trobar-nos novament pretenia curar una mica l’ànim. La proposta va tenir una gran acollida i creiem que pot tenir vida més enllà del context 25N.

Inscripcions en aquest enllaç

 

Divendres 19 de novembre

20h, Espai d'Arts Escèniques 

Inèrcia amb Sílvia Siles i David Font

Què passaria si recordar el nostre passat tal com va succeir es tornés una necessitat vital per tal d'avançar? La Clara lluita contra ella mateixa i contra els seus records intentant resoldre quin va ser el moment de la seva vida en què tot va canviar i la culpa es va instal·lar dins el seu cap.

La companyia Inèrcia ofereix un espai de diàleg obert postfunció sobre l'abús sexual i la violència de gènere, guiat per la mateixa directora i dramaturga de l'obra. Per tant, “Inèrcia” no serà només una peça teatral sinó que també serà un espai de trobada i de cures.

Dramatúrgia i direcció: Marina Paytubi
Repartiment:
Sílvia Siles
David Font Mauri

Reserva d'entrades en aquest enllaç

Dimarts 23 de novembre

19h, Espai d'arts escèniques

T'has sentit algun cop violentada en una conversa? Parlem de les violències verbals amb Eli Abad

Inscripcions en aquest enllaç

 

Dimecres 24 de novembre

De 16:30h a 18:30h, Àgora 

Tinc veu! Parlem sobre les violències masclistes

 

Dimecres 24 de novembre

19h, Espai d'arts escèniques

Dones valentes col·loqui amb Txell Feixas. Presenta Silvia Llanto.

Txell Freixas, periodista i corresponsal de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals al Pròxim Orient, instal·lada a Beirut, posa paraules a conflictes sovint silenciats a través de les seves cròniques. Amb el seu llibre, Dones valentes (Ara Llibres, 2020), va un pas més enllà i narra la revolució sense treva de les dones al món àrab, una guerra contra el patriarcat que domina la política, la cultura i la societat.

Així explica com a l'Orient Mitjà hi ha una revolució en marxa, persistent i determinada com cap altra a la regió: comença just quan neix una nena, i continua en la seva infantesa, joventut, plenitud i vellesa. La mirada de la Txell és sensible a les històries de les dones valentes i anònimes que potser no troben espai als informatius, però que commouen, empoderen i expliquen millor que cap altra notícia els canvis que vindran i que fa temps que truquen a la porta dels països àrabs. Dones que lluiten pel dret a l'avortament, per l'educació, per l'accés al mateix cos o de vegades només pel dret a existir lliurement. Tretze testimonis de dones valentes, tretze veus anònimes que trenquen estereotips sobre què és ser una dona fora d'Occident. Un llibre escrit des de la rigorositat periodística, a partir d'històries petites.

Silvia Llanto és escriptora i poeta peruana resident a Mataró des de fa 12 anys. El seu treball ha estat enfocat en visibilitzar les problemàtiques i lluites de les dones migrades en general, des d'un feminisme anticapitalista i anticolonial. Actualment és la presidenta de la Cooperativa Micaela, una iniciativa social generada per dones migrades del sector de les cures.

Inscripcions en aquest enllaç

 

Dijous 25 de novembre

De 16:30 a 18:30h, Àgora 

Clam contra les violències masclistes. Gravarem vídeos amb el que hagi sortit del debat del dia anterior i farem campanya a xarxes socials amb les adolescents.

 

Dijous 25 de novembre

19h, Plaça de l'Ajuntament

Acte institucional amb la participació de l'Associació de Dones d'Alella Montserrat Roig i l'Associació de Dones Solidàries d'Alella.

Lectura del manifest i ofrena floral.

 

 

Activitats Associació de Dones d'Alella Montserrat Roig:

 

Dimecres 24 de novembre

Seu de l'Associació de Dones d'Alella Montserrat Roig

D'11h a 13h i de 17h a 19h i dijous 25 de novembre d'11h a 13h

Exposició Dones del món a la seu de l'associació.

Dijous 25 de novembre

Seu de l'Associació de Dones d'Alella Montserrat Roig

9:30h Ofrena floral del 25N

Pujar al principi de la pàgina