Notícies
Publicat el 8 de setembre de 202108.09.2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Canvis a la senyalització viària per afavorir la pacificació del trànsit
Petó i adéu

L'Ajuntament ha realitzat aquest estiu diferents actuacions de canvis a la senyalització viària i a la via pública amb l'objectiu d'afavorir la seguretat, reduir la velocitat i millorar la circulació. 

En aquest àmbit destaquen les intervencions que ja s'estan realitzant des de fa anys per tal de fer el camí cap a l'escola més segur per als infants, les famílies i tota la comunitat educativa. Dins de les actuacions compreses en el camí escolar de La Serreta, aquest estiu s'han habilitat quatre places d'aturada ràpida per deixar la canalla de forma àgil. Senyalitzades com zones de “Petó i adéu”, aquests senyals tenen per objectiu afavorir la rotació i millorar la circulació viària a la zona.

En paral·lel s'han dut a terme altres intervencions viàries pensades per reduir la velocitat i millorar la seguretat dels vianants en el trajecte a l'escola, com ara la instal·lació de bandes reductores, el canvi de senyalització o l'estretament de calçades, amb una inversió de més de 8.800 euros.

Adaptació a la nova normativa viària

D'altra banda s'han pintat 35 senyals de 30km/h al municipi i s'han canviat 7 pals de senyals verticals, per adaptar-les a la nova normativa viària en vigor des del passat mes de maig. Les velocitats màximes permeses són de 20km/h quan es tracta de vies
d'una plataforma única de calçada i vorera; en vies amb voreres d'un únic carril per sentit de circulació el límit passa a ser de 30 km/h i les vies de dos o més carrils per sentit la velocitat es manté a 50 km/h. El principal objectiu d'aquesta mesura és la reducció de la
sinistralitat viària, especialment en els col·lectius vulnerables (vianants, motocicletes, bicicletes…).

A més d'aquesta actualització, també s'han ampliant les zones de càrrega i descàrrega del Torrent Vallbona, s'han instal·lat pilones en el carrer de Santa Eulàlia i altres actuacions al carrer Vinya del Rei, Sant Josep de Calassanç, Antoni Borrell i avinguda Badalona.

L'import de tots aquest paquet de millores per a la mobilitat supera els 31.500 euros. 

Pujar al principi de la pàgina