Notícies
Publicat el 4 de març de 202104.03.2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
A informació pública el Reglament del Consell Educatiu Municipal
Decidim CEM

Fins al 7 d'abril és obert el termini d'informació pública del nou Reglament del Consell Educatiu Municipal (CEM), aprovat inicialment al Ple del 28 de gener, que substituirà al que està vigent des de 2010. El canvi de la realitat educativa, les noves lleis aprovades, l'aparició de nous instruments per tractar els temes educatius i la voluntat de millorar, innovar i avançar justifiquen la del Reglament d'aquest òrgan de participació.

El Reglament es va aprovar amb els vots a favor d'ERC+SxA, JxCAT i Gd'A, l'abstenció d'AA-CUP i Cs i el vot en contra d'AP-PSC.
A part del canvi de nom d'escolar a educatiu, les modificacions més importants són l'actualització dels objectius i funcions de l´òrgan per fomentar la
participació i la implicació de la comunitat educativa, a través de sessions més dinàmiques, treballs per projectes, debats i intercanvis d'experiències.
Així s'elimina la comissió permanent i s'aposta per les comissions de treball per agilitzar el funcionament. S'acorda que les sessions plenàries siguin itinerants i s'amplia la representació de l'alumnat a sis representants des de 1r d'ESO a 2n de Batxillerat.

La representació municipal es manté amb 6 representants, 3 del govern i 3 de l'oposició, i s'inclouen d'altres àmbits com l'esportiu i cultural. S'ha posat a disposició dels membres del CEM la plataforma Decidim Alella, per fer reunions virtuals, recollir propostes, penjar documents o fer enquestes.

Pujar al principi de la pàgina