Notícies
Publicat el 26 de febrer de 202126.02.2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Alumnes de l'Escola La Serreta tasten el món de l'emprenedoria
CuEME la serreta

Alumnes de 6è de primària de l'Escola La Serreta han posat a la venda aquest divendres, 26 de febrer, els productes que han creat dins del programa Cultura Emprenedora a l'Escola (CuEmE). El projecte iniciat el curs passat, quan feien 5è de primària, s'ha allargat fins al curs següent degut a la situació de pandèmia. L'objectiu d'aquesta iniciativa, que promou la Diputació de Barcelona i que en el cas d'Alella, com a municipi de menys de 10.000 habitants, compta amb l'assessorament del Consell Comarcal del Maresme, és fomentar la cultura emprenedora, desenvolupant els valors, els hàbits i les capacitats de l'emprenedoria. Durant un curs escolar, creen i gestionen una cooperativa escolar amb el recolzament de l'escola, l'ajuntament i les empreses i entitats del municipi. 

El treball es desenvolupa durant tot el curs (tot i que per la situació sanitària s'ha allargat al següent), implica a tota la classe, i permet viure de primera mà i d'una manera totalment pràctica tot els passos que cal fer a l'hora d'emprendre un negoci. Començant pel tipus d'estructura empresarial, que en aquest cas concret ha pres la forma d'una cooperativa, en la que tota la classe té la mateixa responsabilitat, seguint amb l'elaboració dels estatuts, l'elecció dels membres directius, la sol·licitud de registre de la cooperativa i l'elecció del nom.

L'alumnat cooperativista ha hagut de superar les diferents fases del projecte: crear la imatge de la cooperativa, generar idees de productes, fer l'estudi de mercat, cercar finançament per al seu projecte, fabricar els productes i vendre'ls. Una vegada cobertes les despeses, una part dels diners que recullin (a l'entorn del 15%) es destinarà a una entitat social i la resta serviran per realitzar una activitat conjunta de tot el grup. 

Els objectes que han posat a la venda són: clauers, imans de nevera, anells de filferro i un guarda mandos fet amb un bric de llet.

Pujar al principi de la pàgina