Notícies
Publicat el 16 de febrer de 202116.02.2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Un mes de propostes per reflexionar sobre l'equitat de gènere
Programa 8 de Març

Alella dedica un mes d'activitats pensades per ajudar a reflexionar sobre l'equitat de gènere i per conscienciar la ciutadania de la necessitat de posar en valor el paper que les dones tenen a la nostra societat i les desigualtats que encara existeixen entre homes i dones.

El programa del Dia Internacional de les Dones s'adapta als requeriments sanitaris de la pandèmia. Comença el 23 de febrer, amb la projecció de la pel·lícula La boda de Rosa, d'Iciar Bollaín,  i s'allargarà fins al 25 de març. L'objectiu: sensibilitzar la població sobre la necessitat d'avançar cap una societat més justa i igualitària per a tothom. 

A part de les activitats que organitzen les diferents àrees de l'Ajuntament, el programa compta amb la col·laboració de l'Associació de Dones Montserrat Roig, l'Associació Dones Solidàries i el col·lectiu Tribu Feminista. Representants de les tres entitats seran les encarregades de fer la lectura del manifest en l'acte institucional que es durà a terme el 8 de març a les 12h a la Plaça de l'Ajuntament. 

Enguany, com a novetat, es demana a la ciutadania que col·labori en la celebració decorant les seves façanes i balcons amb ornaments liles o missatges relacionats amb el 8 de Març. El col·lectiu Tribu Feminista té previst realitzar un taller de decoració de balcons el diumenge 7 de març a les 10h a la Plaça de l'Ajuntament. L'Associació Dones  Solidàries farà el seu tradicional repartiment de lliris liles el mateix matí de dilluns 8 de març. 

Més informació en aquest ENLLAÇ


 JORNADES 8M – DIA INTERNACIONAL DE LES DONES – 2021

Us animem a decorar els vostres balcons i finestres amb motius de commemoració del Dia Internacional de les Dones #8MAlella #DiaDonesAlella 

 

Dimarts 23 de febrer
19h Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella

Cinema. Projecció de la pel·lícula La boda de Rosa,  d'Icíar Bollaín.

A punt de fer-ne 45, la Rosa s'adona que ha viscut sempre per als altres i decideix prémer el botó nuclear, engegar-ho tot a passeig i prendre les regnes de la seva vida. Però abans, vol embarcar-se en un compromís molt especial: un matrimoni amb ella mateixa. Aviat descobrirà que el seu pare, els seus germans i la seva filla tenen altres plans, i això de canviar de vida no és tan senzill si no està en el guió familiar. Casar-se, encara que sigui amb ella mateixa, serà el més difícil que hagi fet mai.

Venda d'entrades en línia: www.alella.koobin.ca

Divendres 26 de febrer
19h Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella 

Dansa. Likes, amb Núria Guiu

Tinc un milió de likes... Me'n dones un altre? I un altre? I un altre? Els likes són una moneda molt preuada en el món digital. Però què passa quan el que estem mostrant a les xarxes és el nostre propi cos? L'hem convertit en una mercaderia? I quines concessions estem fent per aconseguir agradar? I quina és la satisfacció que ens reporta aquest like?

Núria Guiu elabora un discurs sobre el valor social d'un like en les nostres societats digitals. Amb una mirada astuta, sentit de l'humor i un cos eficaçment entrenat, Guiu exposa dues tendències esteses a les xarxes socials: el cover dance i els vídeos de ioga. A través d'aquestes pràctiques és capaç de transitar d'allò pop a allò sagrat i de construir, mitjançant el moviment, una imatge de la nostra societat sobre la presència del cos en l'era digital.

Post-funció: Col·loqui postfunció amb els integrants de la companyia per intercanviar impressions sobre l'espectacle

Direcció, coreografia i dansa: Núria Guiu

Recomanat a partir de 12 anys.

Venda d'entrades en línia: www.alella.koobin.cat

Dissabte 27 de febrer
20h Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella

Dansa. Spiritual boyfriends, amb Núria Guiu

Spiritual Boyfriends és un solo/performance que indaga en torn a la relació cos-poder. L'espiritualitat i en específic la pràctica del ioga és el marc contextual que utilitza la perfomance per a qüestionar polítiques de poder i control, entenent aquest no solament com una força externa imposada als cossos sinó sobretot com una força que sovint l'individu s'imposa a si mateix a través d'una autodisciplina. Cos, poder, eròtica, desig. Paraules que regeixen tant les macroestructures socials i culturals que ens governen com les microestructures formades pels hàbits del nostre dia a dia. Dues dimensions que, a més a més, cada cop estan més enredades pel món digital, un món on els conceptes control i llibertat també xoquen sovint. Guiu es pregunta: “Quin paper juga Internet en relació a allò diví, a la immaterialitat, a l'amor, al poder, a les polítiques neoliberals i les seves tècniques de control social i vigilància?”.

Direcció i performer: Núria Guiu

Venda d'entrades en línia: www.alella.koobin.cat

Dimecres 3 de març
19h a l'instagram @alellajove

Tertúlia. Ecofeminisme: per construir un món més just i igualitari

Què és l'ecofeminisme i com pot transformar la nostra manera de viure i relacionar-nos? La proposta de posar vida al centre, en què consisteix i quins canvis proposa del model actual. A través d'aquesta trobada amb Marta Pascual Rodríguez coneixerem l'aposta de l'ecofeminisme, quina és la seva aportació teòrica i com contribuir a construir un món més just i igualitari. Activitat inclosa dins dels actes del 8 de Març.

Dinamitzat per Marta Pascual Rodríguez d'Ecologistes en Acció.

Diumenge 7 de març
10h Plaça de l'Ajuntament 

Taller de decoració de balcons organitzat pel col·lectiu Tribu Feminista d'Alella.

Dilluns 8 de març
VAGA FEMINISTA

12h Plaça de l'Ajuntament

Acte institucional i activitats de les entitats Associació de Dones Montserrat Roig d'Alella, Associació Dones Solidàries i el col·lectiu Tribu Feminista

Repartiment de lliris de l'Associació Dones Solidàries. 

Dijous 11 de març
19h Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella

Tertúlia. Els dilluns ens estimaran, amb Najat el Hacmi.

Aquest és el títol de la novel·la amb que la reconeguda escriptora ha guanyat la darrera edició del Premi Nadal i on, sempre des de la reflexió compromesa i feminista, segueix tractant temes com la Identitat, la religió i les dones, tots ells presents en les seves habituals col·laboracions en premsa o al recentment publicat assaig, Sempre han parlat per nosaltres (2019). Una xerrada que va més enllà de l'argument de la novel·la per entrar a valorar i reflexionar sobre la migració i com les noves generacions de dones que ja han nascut aquí, s'han d'afrontar tant en l'àmbit domèstic i al carrer, amb la precarietat laboral i els estereotips.

Dissabte 20 de març
10h  Espai Jove

Taller de confecció de compreses de tela

Deixa els tabús a casa i vine a l'espai jove per saber molt més sobre les compreses de tela i els seus usos. Durant el taller es convidarà al debat sobre el seu ús i beneficis, així com d'altres recursos sostenibles per la menstruació. Podràs marxar amb una compresa feta per tu, i els coneixements per fer-ne més.

Dinamitzat per Divina Menstruación.

Dijous 25 de març
19h  Sala Carquefou Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella o plataforma Zoom

Tertúlia. La cara oculta de la prostitució, desmuntant mites, amb Mar Galceran, coordinadora del Lloc de la Dona. 

Galceran és doctora en pedagogia i des de fa 5 anys treballa al barri del Raval de Barcelona amb dones en situació de prostitució. Amb ella desgranarem el fenomen i els contextos de la prostitució, causes, factors que intervenen, estigmes i estereotips. Què en sabem realment de la prostitució?

Pujar al principi de la pàgina