Notícies
Publicat el 28 de juny de 202028.06.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Alella se suma a la commemoració del Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI+
LGTBI+

El 28 de juny és el Dia Internacional per l'Alliberament de Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals (LGTBI+). Els orígens d'aquesta efemèride els trobem en el 1969 quan la lluita per la igualtat de drets de la comunitat LGTBI+ va prendre embranzida com a resposta a la repressió policial patida el 28 de juny d'aquell any a Stonewall, Nova York.

Des del 2017, Alella s'ha sumat a la commemoració del 28-J i a la lluita per la visibilització de la diversitat sexual i afectiva, així com per l'erradicació de tot tipus de violències envers aquest col·lectiu, tal com es recull en el Manifest d'aquest any del Consell Nacional LGBTI de la Generalitat de Catalunya . 

Enguany no s'ha volgut deixar de commemorar aquesta data tot i la situació actual de crisi sanitària, ja que el Govern municipal creu fermament en com d'imprescindible resulta la visibilització d'aquesta lluita. Davant l'excepcionalitat actual, des de l'Ajuntament s'ha optat per fer una campanya comunicativa on line amb l'objectiu de visibilitzar la diversitat afectiva i sexual en la quotidianitat de la nostra societat. La campanya, basada en unes vinyetes de la dibuixant Marta Piedra, la podreu seguir a través de les xarxes socials de l'Ajuntament.

El Ple de l'Ajuntament del 29 de juliol de 2020 va aprovar una moció transaccionada pels grups municipals d'ERC+SxA i Alternativa per Alella-CUP en commemoració del 28J, dia internacional de l'alliberament o l'orgull LGTBI. 

El col·lectiu Tribu Feminista d'Alella també s'afegirà a commemorar d'aquesta data amb el muntatge de diferents punts informatius pel poble.

EMBARASSADES

Espero amb orgull ampliar la meva família.

ENTORN LABORAL

Independentment de la meva identitat
de gènere soc competent per a la feina
que m'agrada.

FESTA MAJOR

Expresso el meu amor
amb qui vull i on vull.

INFÀNCIA

 Jo trio com vestir-me i a què jugar.

PARC

El desig no té edat ni gènere.

lAVABO

Hem dividit la societat per sexes
i no permetem que les persones trans
puguin escollir lliurement.

Pujar al principi de la pàgina