Notícies
Publicat el 14 de juny de 202114.06.2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Alella se suma a la commemoració del Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI+
LGTBI+

El 28 de juny és el Dia Internacional per l'Alliberament de Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals (LGTBI+). Els orígens d'aquesta efemèride els trobem en el 1969 quan la lluita per la igualtat de drets de la comunitat LGTBI+ va prendre embranzida com a resposta a la repressió policial patida el 28 de juny d'aquell any a Stonewall, Nova York.

A Alella aquesta jornada es commemora des de l'any 2017 amb diferents accions i activitats per sumar-s'hi a la lluita per la visibilització de la diversitat sexual i afectiva i l'erradicació de tot tipus de violències i discriminacions envers aquest col·lectiu. 

Enguany per commemorar la jornada, s'han pintat de colors LGTBI, els de l'arc de Sant Martí, nou bancs repartits per diferents espais del municipi: a la Rambla d'Àngel Guimera (a la Moncloa), Plaça de l'Ajuntament, Parc Guardí, Can Lleonart, Escola Fabra, Escola La Serreta, carrer Àfrica, parc del Canonge, plaça d'Antoni Pujadas i a l'avinguda de Sant Josep de Calassanç. A més, s'ha penjat la bandera LGTBI a la balconada de l'Ajuntament.

El mateix dilluns 28 de juny, a les 19h, s'ha programat a l'Espai d'Arts  Escèniques la conferència “Llegir ens fa més lliures”, en què l'escriptor Sebastià Portell reflexionarà de com la literatura pot ser una eina poderosíssima per a l'alliberament de les persones LGBTIQ+. Portell és un autor que escriu des de — i sobre— les fronteres textuals i vivencials. És autor de títols com Amors sense casa, la primera antologia de poesia LGBTQ catalana, Ariel i els cossos, El dia que va morir David Bowie o Les nenes que llegien al lavabo, la seva darrera obra. L'acte és obert a tothom, però cal fer inscripció prèvia en aquest FORMULARI

L'Ajuntament farà difusió a través de les xarxes socials de la campanya de sensibilització basada en les vinyetes realitzades l'any passat per la dibuixant Marta Piedra, en què es reflecteix la diversitat afectiva i sexual en la quotidianitat de la nostra societat.

El col·lectiu Tribu Feminista ha programat activitats i accions per commemorar el 28J.

EMBARASSADES

Espero amb orgull ampliar la meva família.

ENTORN LABORAL

Independentment de la meva identitat
de gènere soc competent per a la feina
que m'agrada.

FESTA MAJOR

Expresso el meu amor
amb qui vull i on vull.

INFÀNCIA

 Jo trio com vestir-me i a què jugar.

PARC

El desig no té edat ni gènere.

lAVABO

Hem dividit la societat per sexes
i no permetem que les persones trans
puguin escollir lliurement.

Pujar al principi de la pàgina