Notícies
Publicat el 24 de novembre de 202024.11.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Es reprenen les trobades familiars del Cafè de les 3 als Pinyons
El Cafè de les tres

La Llar d'infants municipal Els Pinyons repren aquest dimarts, 24 de novembre, les sessions dels cafès temàtics adreçats a totes les famílies d'Alella amb infants de 0 a 3 anys que vulguin compartir un espai de trobada amb altres famílies i experiències i coneixements referents a aquesta franja d'edat tant important per al desenvolupament de les persones. 

És un espai relaxat conduit per la psicopedagoga municipal. De moment, i fins a nou avís, les sessions s'han plantejat en format telemàtic . 

L'activitat és gratuïta però cal inscripció prèvia enviant un email a serveipsicopedagogia@gmail.com. L'activitat és oberta a totes les famílies del municipi amb infants d'aquesta edat.

El calendari i les temàtiques programades són les següents: 

Dimarts 24 de novembre 15.00-16.00.  Límits i gestió de les rabietes.

En aquest taller es tractarà de forma introductòria l'adquisició de certes habilitats en nens de 2-3 anys, enfocant la rabieta com un aspecte del desenvolupament normal però aportant i compartint  estratègies de gestió per part dels adult. També tractarem la funció que tenen els límits  i els beneficis per als infants.

 

Dimarts 26 de gener 15.00-16.00 Les pors i la seva gestió.

En aquesta sessió s'introduirà i s'explicarà el mecanisme de la por, entès com una emoció normal, i coherent en l'etapa de desenvolupament dels infants. Hi ha infants però que poden ser més porucs que altres, o que els hi costi més gestionar aquestes pors. Es compartiran  estratègies per  poder ajudar als infants a gestionar millor aquesta emoció, aportant pautes psicoeducatives.

 

Dimarts 23 de febrer 15.00-16.00 El menjar, la son i hàbits adequats.

Sovint ens trobem en què establir hàbits de son i de menjar a vegades pot costar una mica. L'objectiu d'aquest taller és fer referència a algunes de les dificultats amb les que ens podem trobar per establir aquests hàbits, aportant estratègies de gestió d'algunes situacions, i compartir vivències relacionades amb aquest aspecte.

 

Dimarts 23 de març 15.00-16.00 El vincle

El creixement sa del recent nascut es relaciona amb l'establiment del vincle segur amb els seus progenitors. En aquesta sessió introduirem el concepte del vincle segur, així com els diferents tipus de vincle que es pot generar amb els infants i les possibles respostes dels infants. S'encaminarà a aportar estratègies per afavorir una vinculació segura amb l'infant  i les figures adultes més properes que el cuiden.

 

Dimarts 25 de maig 15.00-16.00 Treure els bolquers

L'objectiu d'aquest taller és fer una aproximació a la fase de treure els bolquers al nostre infant, aportant coneixements psicològics en relació a aquesta fase del desenvolupament, així com poder compartir i aprofundir en certes dificultats que podem experimentar en aquesta etapa. Parlarem de propostes que ajuden a superar aquesta etapa.

 

Dimarts 15 de juny 15.00-16.00 El joc

El joc és la manera innata dels infants de conèixer el nostre entorn i aprendre. Parlarem del joc com a element clau pel desenvolupament de l'infant, dels seus  beneficis  i dels diferents tipus de joc. El joc  també aporta informació sobre el desenvolupament evolutiu de l'infant. A la vegada, s'exposaran diferents tipus de joc que són activitats plaents i espais de descoberta i elaboració de coneixement i aprenentatge

  

Pujar al principi de la pàgina