Notícies
Publicat el 6 d'agost de 202006.08.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Les inscripcions a l'Escola de Dansa es duran a terme al setembre
Festival fi de curs Escola de Dansa 2016. Foto Marc Ubach

L'Escola de Dansa ja es prepara per a un curs que serà molt especial. Al llarg del mes de setembre es durà a terme la confirmació de plaça i la preinscripció de nou alumnat en aquesta activitat cada cop més arrelada al nostre municipi.

El projecte pedagògic i metodològic de l'Escola de Dansa d'Alella està dirigit per Eva Basulto, experta en la docència de ballet clàssic i membre de la companyia de Ballet del reconegut coreògraf David Campos durant més de 12 anys. L'Escola de Dansa és de titularitat de l'Ajuntament d'Alella i és gestionada des de la Regidoria d'Educació.

Actualment l'Escola de Dansa d'Alella compta amb un setantena d'alumnes, d'Alella i de municipis propers, distribuïts en 7 grups de diferents nivells, més el grup d'alumnat adult. Es treballa perquè la tasca pedagògica de l'Escola també es vinculi amb espais del mateix municipi d'Alella, i estenent noves col·laboracions amb altres centres d'ensenyament de dansa clàssica per a aquell alumnat que vol redirigir la seva trajectòria de ballarí/na cap a una vessantc més professionalitzada.

Les classes es realitzen al llarg de 9 mesos, d'octubre a juny. Es divideixen per edats i per nivells. Cada curs té una durada de 2 anys tot i que hi pot haver variacions en funció de les aptituds de l'alumnat. Es distingeixen dues fases, la d'Inici (Despertar a la Dansa, Iniciació i Iniciat) i la de Desenvolupament (Elemental, Intermedi I, Intermedi II i Avançat).  

La fase d'inici fomenta l'interès de l'alumnat cap a la dansa però també la necessitat i la consciència d'exercitar el cos. En aquesta edat precoç comencen a descobrir valors com la diversió en el moviment, la musicalitat, l'expressió, la disciplina, el respecte i la relació col·lectiva. També en aquest període se'ls comença a donar una lleugera noció de la matèria relacionada amb la metodologia del ballet clàssic: posicions dels peus, dels braços i alguns exercicis de barra i centre.

En la fase de desenvolupament és quan el cos de l'infant està més preparat i es pot anar establint un ensenyament més rigorós de la metodologia i de la tècnica del ballet clàssic. En aquest període l'objectiu és millorar l'amplitud del moviment (flexibilitat), els salts, els girs i l'harmonia del cos.

Enguany, es continua oferint un curs d'adults per a persones que es volen iniciar o aprofundir en l'ensenyament del ballet clàssic.

Les classes de l'Escola de Dansa s'ubiquen a l'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella, on hi ha dues sales a disposició de l'Escola de Dansa. L'Espai també disposa de vestidors, una sala polivalent i un teatre on s'hi programaran les representacions del festival de final de curs.

Enguany, i tenint en compte la situació deguda a la covid-19, la planificació de les activitats es pot veure alterada. És possible que l'estructura organitzativa de l'escola pugui quedar alterada. En funció de l'evolució de la pandèmia i de les mesures de seguretat i higiene que hi hagi establertes, s'anirà informant dels canvis i les recomanacions que caldrà tenir en compte per portar a terme l'activitat per acomplir les indicacions de les autoritats sanitàries i educatives.

Trobareu informació sobre les inscripcions i les confirmacions de plaça i els horaris del nou curs en aquest enllaç.

Pujar al principi de la pàgina