Notícies
Publicat el 9 de juny de 202009.06.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Els centres educatius públics reobren les seves portes

LLIM PINYONS 1

El dilluns dia 8, coincidint amb l'entrada del municipi en la fase 2 de desescalada, els centres educatius públics d'Alella van obrir parcialment les seves portes per atendre grups reduïts d'alumnes. Aquesta atenció es fa seguint les mesures i requeriments marcats pels departaments d'Educació i de Salut per garantir la seguretat tant de l'alumnat i les seves famílies com dels docents.

Als centres d'educació infantil i primària s'ha previst fer-hi tasques diverses d'acompanyament i es combinarà el format telemàtic amb el presencial per a aquells alumnes i famílies que ho necessitin, prioritzant l'alumnat de 6è, que finalitza l'etapa, i l'alumnat d'educació infantil per aquelles famílies que tenen necessitats de conciliació familiar i laboral. A secundària, el funcionament serà similar, en aquest cas amb especial atenció a l'alumnat que finalitza etapa, és a dir de quart d'ESO i, en ensenyaments postobligatoris, als de 2n de Batxillerat i als de 2n de cicles formatius. 

Amb l'entrada a la fase 2 també ha obert les portes la llar d'infants municipal Els Pinyons, amb horari de 9 a 13h. L'assistència dels infants va ser l'acordada prèviament amb les famílies, amb un total de 13 infants i seguint les normes d'actuació, amb una ràtio de 5 infants per educadora. A partir de la fase 3 es preveu la possibilitat d'organitzar els grups fins a 10 infants per aula.

El dimarts dia 9, segon dia d'obertura dels centres educatius, el retorn a l'aula s'ha fet també sense incidències i complint tots els requeriments establerts. Aquest retorn parcial a les aules no implica la suspensió de la docència telemàtica, que continuarà fins al final d'aquest curs previst per al proper 19 de juny de 2020 en el cas dels centres d'infantil i primària i de secundària. La llar d'infants municipal Els Pinyons finalitza el curs el 24 de juliol.

D'altra banda, en l'espai creat per la Regidoria d'Educació que inclou recomanacions del servei psicopedagògic municipal pel tal de donar suport a les famílies amb infants a casa per establir pautes que ajudin a gestionar la situació de confinament i a minimitzar l'impacte que l'estat d'alarma pot tenir per als seus fills i filles, ara i en un futur, s'ha publicat un nou document que pot ser de gran interès: L'ús de pantalles en temps de confinament.

Pujar al principi de la pàgina