X
Procés de participació de la diagnosi de la Festa Major
Notícies
Publicat el 21 de juny de 201921.06.2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Ja us podeu apuntar al curs dels Juliols de la UB
Juliols UB 2019

Ja s'han obert les inscripcions al curs d'estiu dels Juliols de la UB que es farà a Can Manyé del 8 al 12 de juliol. Amb el títol "La volta al món del vi en cinc tardes", el curs servirà per entendre el procés d'elaboració del vi mitjançant un recorreut per les diferents etapes, des de la plantació de la vinya fins al tast i el maridatge del producte, de mà de diversos especialistes en els diferents temes.

Les inscripcions es poden fer fins al dia d'abans de l'inici del curs.

Per facilitar l'assistència a les classes, l'Ajuntament fa una convocatòria de 15 beques que cobreixen el 85% del cost del curs. Les persones interessades han de sol·licitar-la i presentar la documentació requerida al registre de l'Ajuntament abans del 27 de juny. Podeu consultar les bases en aquest enllaç

LA VOLTA AL MÓN DEL VI EN CINC TARDES

Del 8 al 12 de juliol

De 16 a 20.30 h a Can Manyé, Espai d'Arts i Creació

Diversos professionals proporcionaran eines per iniciar-se en el fascinant món del vi, en el qual s'aprofundirà mitjançant col·loquis, passejades i tastos.

Programa del curs

1. Un viatge per les principals varietats autòctones catalanes: garnatxes, xarel·lo, picapoll, parellada, carinyena, sumoll

2. Un viatge per les principals varietats foranes i catalanes: cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, sauvignon blanc, chardonnay. Visita a la vinya Ànima d'Alella

3. Un passeig per la vinya: el cicle anual d'una vinya

4. Tipus de sòls i agricultura biodinàmica

5. Maridatges singulars: el despertar dels sentits

6. La tècnica del tast

7. Els aperitius catalans per excel·lència: vermut, clarea i ratafia

8. Una ampolla a la teva maleta: com veuen i beuen el vi català al món

9. Fem l'enoturista: visita a un celler de la DO Alella. Pràctica del que s'ha après

Vinyes verdes

Programa del curs


PROFESSORAT

Coordinadora:

Patricia de Golferichs, directora de l'agència de comunicació Vilateral, autora de l'agenda de vins catalans Undiaunvi i propietària del restaurant Ànima Bistró (Vilanova i la Geltrú).

Professorat:

Joan Rubió, viticultor, enòleg i propietari del celler Cal Tiques.

Oriol Artigas, viticultor i coordinador i professor del CFGS de Màrqueting i publicitat en el sector vitivinícola de l'Institut d'Alella.

Francesc Ferrer, enòleg del Celler Frisach, a la Terra Alta.

Sílvia Culell, periodista, sommelier, extreballadora de l'equip de Wineissocial i actualment membre de l'equip de redacció del vi a la Bullipedia.

David Seijas, sommelier, extreballador d'El Bulli, de l'Hotel Arts i de la distribuïdora Vila Viniteca, actualment membre de l'equip de redacció del vi a la Bullipedia.

Mireia Pujol Busquets, directora del celler Alta Alella, llicenciada en Biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, màster en Agricultura Ecològica per la Universitat de Barcelona i grau superior de Sommelier al Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia - CETT.

Marta Vidal, CEO del celler Vallformosa.

Ester Bachs, màster en Comunicació Empresarial, fundadora de la consultora vinícola FermentingIdeas.com, directora del concurs de vermuts Premis Vinari i autora de La guia del vermut.


MATRÍCULA

A través d'Internet clicant en aquest ENLLAÇ o en persona en una de les diverses seus de l’Àrea de Formació Complementària

Més informació en aquest ENLLAÇ


L'AJUNTAMENT CONCEDEIX 15 BEQUES PER ASSISTIR ALS CURSOS 

L'Ajuntament d'Alella concedeix una beca individual a quinze persones interessades en participar i aprofitar aquest curs. La beca correspon a un 85% de l'import del preu general del curs dels Juliols UB que s'estableix en 178€ preu general.

 

Beneficiaris i requisits:

- Poden sol·licitar una beca tots els ciutadans i ciutadanes majors de 16 anys, estudiants universitaris, de batxillerat o de secundària, treballadors i treballadores que busquen formació o en general persones amb interès per ampliar els seus coneixements. (Els alumnes de segon de Batxillerat matriculats al curs podran obtenir 2 crèdits ECTS vàlids per als seus estudis universitaris).

- Els beneficiaris de la beca hauran de pagar un import de 26,70€ en concepte del curs dels juliol UB 2019 a l'Ajuntament d'Alella abans del 4 de juliol de 2019. En cas de no fer el pagament dins el termini no constarà com alumne becat i caldrà fer la inscripció i el pagament normalitzat a través de la Universitat de Barcelona.

- Les persones beneficiàries d'aquestes beques no es poden trobar en cap d'aquests supòsits (segons l'art 13.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre):

- Sancionats mitjançant una resolució judicial amb sentència ferma on es condemni a la pèrdua de tota possibilitat d'obtenir subvencions segons la Llei General de Subvencions.

- No estar al corrent de pagament de les obligacions de reintegrament de subvencions en termes que reglamentàriament es determinin.

Criteris de valoració:

La comissió de valoració estudiarà i valorarà les sol·licituds de les persones interessades a optar a la beca, tenint en compte els criteris d'atorgament i la seva baremació que s'especifiquen a continuació:

a) Persones empadronades al municipi d'Alella

 7 punts

b) Persones empadronades en altres municipis

3 punts

c) Valoració de la carta de motivació

        Fins  3 punts


Presentació de sol·licituds:

Les persones que vulguin acollir-se a la beca, caldrà que complimentin una instància genèrica sol·licitant la beca, més l'imprès d'autorització a l'Ajuntament d'Alella per consultar les dades del padró o el certificat d'empadronament si s'al·lega un municipi diferent d'Alella, més la carta de motivació fins al 27 de juny de 2019.

Per a sol·licitar beca, cal entrar per registre de l'Ajuntament presencialment o per Internet:

Comissió de valoració de les sol·licituds:

La Comissió de valoració elevarà a l'òrgan competent per resoldre la corresponent proposta, previ estudi i valoració de les sol·licituds presentades, una proposta d'atorgament. La Comissió de valoració estarà formada pels següents membres:

a/. Secretari de l'Ajuntament d'Alella o a qui delegui

b/. Regidora d'educació o qui delegui

c/. Tècnic de la regidoria d'educació de l'Ajuntament

La Comissió podrà convocar les persones interessades a fi de sol·licitar-los qualsevol aclariment.

Sorteig i atorgament:

Les sol·licituds s'ordenaran segons la puntuació obtinguda. En cas d'empat de puntuacions, i només en el cas que hi hagi més sol·licituds que beques disponibles, es farà un sorteig públic  l'1 de juliol a les 10h a la sala de plens, per ordenar les sol·licituds empatades. Les beques s'atorgaran a les quinze primeres sol·licituds de la llista ordenada. La resta de sol·licituds ordenades segons el sorteig quedarà en llista d'espera per si es genera alguna vacant.

Resolució:

La data de resolució de les sol·licituds, s'estableix per el mateix dia 1 de juliol de 2019 a partir de les 12h.

La Comissió comunicarà per escrit via email o per telèfon als sol·licitants la resolució no més tard de l'1 de juliol.

Si després del dia 27 de juny, encara hi hagués beques disponibles, es podran atorgar per ordre d'arribada de les sol·licituds.

Acceptació de la beca:

Les persones becades amb els 85% de l'import del curs, hauran de fer efectiu el pagament corresponent a l'import restant (26,70€) que equival al 15%, i fer arribar el comprovant d'ingrés a educacio@alella.cat com a màxim el 4 de juliol de 2019. Passat aquest termini, s'entendrà com a no acceptada la beca i es podrà oferir la beca, per ordre del sorteig, a les persones que configurin la llista d'espera si s'escau.

Justificació:

Un cop finalitzat el curs, el coordinador/a del curs conjuntament amb la regidoria d'educació farà un informe d'aprofitament de tots els alumnes becats abans de finalitzar l'any 2019 que formarà part de la memòria del curs.

Revocació

L'adjudicació de la beca podrà ser revocada en el cas que es descobreixi que en la sol·licitud es va incórrer en ocultació o falsejament de dades, o que hi hagi incompatibilitat amb beneficis d'aquesta classe procedents d'altres persones físiques o jurídiques.

Incompatibilitat

El benefici de l'ajut és compatible amb qualsevol altre ajut o beca, públics o privats, excepte en casos en què el gaudi d'aquest ajut coincideixi amb el d'altres ajuts o beques en les mateixes dates, la qual cosa determinarà la renúncia a un d'aquests ajuts.


Consulteu les bases de la convocatòria en aquest ENLLAÇ

Pujar al principi de la pàgina