Ajuntament d#39;Alella
Portada|Equitat de gènere|Jornades per a l'eliminació de la violència masclista
 
25N

Com cada mes de novembre, l'Ajuntament i les entitats de dones del municipi han preparat un seguit d'activitats per ajudar a prendre consciència del problema que suposa la violència masclista a la nostra societat i la necessitat de treballar en l'àmbit col·lectiu i de manera individual per erradicar aquests comportaments. Enguany les Jornades del 25N es desenvoluparan del 14 al 25 de novembre 

  JORNADES PER A L'ELIMINACIÓ DE LES VIOLÈNCIES MASCLISTES  Del 14 al 25 de novembre de 2024

DIJOUS 14 DE NOVEMBRE 

19 h a Can Lleonart 

Tertúlia desafiant els cànons. Júlia Víncent (A Pelo Alopècia) Violen Maroto i Carmen Durán (Activistes Gordxs).   

La majoria ho amaguen durant anys; de vegades, dècades. Ser dona i calba encara es viu en absolut silenci” (Entitat A Pelo). En una societat on els cànons de bellesa sovint són estrets i excloents, abordarem la importància de les belleses alternatives i l'autoestima oprimida. Crearem un espai per discutir com els estàndards de bellesa imposats poden afectar negativament la nostra autopercepció i la nostra autoestima. Compartirem experiències personals i professionals sobre com sortir del sistema establert i trobar la pròpia veu en un món sovint hostil cap a la diversitat. Explorarem les diferents maneres en què altres feminitats desafien i qüestionen els cànons de bellesa tradicionals, oferint noves perspectives que celebren la singularitat i la inclusió.

Tertúlia

DIMARTS 19 DE NOVEMBRE I DIJOUS 21 DE NOVEMBRE 

De 10 a 12 h a l'aula de música d'espais d'arts escèniques. 

Taller d'autodefensa feminista per a dones majors de 60 anys amb Karin Konkle. 

Inscripcions en aquest FORMULARI 

Fem autodefensa

DIVENDRES 22 DE NOVEMBRE 

18 h  a Can Lleonart 

Taller d'arpilleres:  Reflexió i elaboració d'un personatge a través de robes i fils a partir de l'exposició Dones disruptives. A càrrec del grup d'arpilleres de la Fundació Ateneu Sant Roc @ateneusantroc. 

En el dia a dia de la nostra societat, moltes dones fan petits trencaments que transformen el seu entorn. Companyes de feina, mares, mestres, amigues, veïnes, àvies... que són disruptives a la família, a la feina, a les associacions... Dones que en l'anonimat, però amb pas ferm, creen consciència al seu voltant, un treball constant que cal fer visible per avençar cap a un món més just i solidari. Et convidem a intervenir l'exposició Dones disruptives per explicar la teva història, la de la teva àvia, mare, germana, amiga... a través de robes i fils.

Inscripcions en aquest FORMULARI 

Taller Arpilleres

 

DISSABTE 23 DE NOVEMBRE 

De 18 a 19.30 h a la Sala Carquefou Espai d'Arts Escèniques 

Xerrada sobre violències sexuals.

A  càrrec de Clàudia Campillo,  Educadora social, activista, divulgadora i supervivent  d'abús sexual infantil (ASI) i de Transtorn de la Conducta Alimentària (TCA). 

Sóc la Claudia Campillo, una dona marcada per la violència sexual. Del dolor va sorgir la meva passió per l'educació social i la justícia. Avui, com a activista i divulgadora, la meva veu s'alça per trencar el silenci i crear un món més segur.

Les xerrades de conscienciació sobre temes com les violències sexuals no només busquen informar, sinó també generar un canvi real. No es tracta només de compartir informació, sinó de connectar amb les persones a través de la meva pròpia història.

Clàudia Campillo 

DILLUNS 25 DE NOVEMBRE 

12 h a  la Plaça de l'Ajuntament

Lectura manifest de l'Associació Dones d'Alella i acte institucional. 

Manifest 25N