Notícies
Publicat el 6 de setembre de 202306.09.2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Comença el nou curs amb més de 1.650 alumnes matriculats a Alella
Tornada a l'escola

L'activitat torna a les aules. Aquest dimecres, 6 de setembre, ha arrencat oficialment el curs escolar 2023-2024. Com ja va passar el curs anterior, s'ha avançat a la primera setmana de setembre, amb la diferència que no hi haurà jornada intensiva durant aquest mes.

Segons les xifres provisionals, als centres públics del municipi (Llar d'Infant Municipal Els Pinyons, Escola La Serreta, Escola Fabra i Institut Alella) el curs comença amb 1.244 alumnes: 62 de primer cicle d'infantil, 684 de segon cicle infantil i primària i 498 de secundària obligatòria, batxillerat i cicles formatius). Cal afegir una trentena d'alumnes més del Programa de Formació i Inserció (PFI-PTT).

Pel que fa als centres privats (Chiaravelle School, Escola Bressol El Campanar i escola Santa Maria del Pino) arrenca amb prop de 400 alumens. 

Segons el calendari aprovat al mes de juny pel Consell Educatiu Municipal,  els dies de lliure disposició seran el 13 d'octubre, el 7 de desembre, el 12 de febrer, el 19 d'abril i el 3 de juny. En aquest calendari cal tenir en compte que el 20 de maig i l'1 d'agost seran festius locals a Alella l'any vinent. 

Consulteu el calendari escolar en aquest enllaç

Una de les novetats d'aquest curs, és el desdoblament de tres cursos de l'Escola La Serreta: 2n, 3r i 5è passen a ser de dues línies durant aquest curs 2023-2024.  

Acte de benvinguda

L'Ajuntament ha organitzat, per primera vegada, un acte de benvinguda al nou curs amb una trobada conjunta de tots els equips docents dels centres educatius del municipi: la Llar d'Infants Municipals Els Pinyons, l'Escola Fabra, l'Escola La Serreta, l'Institut Alella i el PFI-PTT. Un centenar de mestres van assistir a la trobada que es va fer l'1 de setembre, a l'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella amb l'objectiu de fomentar la cohesió entre la comunitat educativa i el treball en xarxa, donant a conèixer les potencialitats d'Alella com a municipi educador, mostrant els equipaments i recursos. 
L'alcalde Marc Almendro i la regidora d'Educació i Infància Gemma Grau van explicar als docents els trets més importants del municipi i la voluntat de l'Ajuntament de crear sinergies entre els diferents centres per fomentar la creativitat, l'autonomia, la participació de l'alumnat i també el sentiment de pertinença de les persones que viuen i treballen al municipi.

Pujar al principi de la pàgina