Notícies
Publicat el 28 de juny de 202428.06.2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
El Ple aprova una moció en defensa dels drets del col·lectiu LGTBIQ+

El Ple celebrat aquest dijous 27 de juny ha aprovat una moció en defensa dels drets del col·leciu LGTBIQ+, coincidint amb la commemoració del Dia de l'Orgull, que se celebra el 28 de juny. En la moció, presentada pels grups municipals d'ERC+SxA, Alella Primer-PSC, Per Alella Junts-CM i Primàries Alella,  l'Ajuntament reitera el seu compromís amb el reconeixement legal d'aquests drets i fa una crida a la ciutadania a unir-se en aquesta missió, en un "context de creixement de l'extrema dreta, que amenaça de fer retrocedir uns drets que han costat molt de conquerir i que, amb els seus discursos d'odi, legitima i fomenta les discriminacions i les agressions".

El text sencer de la moció, que serà llegida en forma de manifest aquest divendres 28 de juny, Dia de l'Orgull, diu el següent:

"El Dia Internacional de l'Orgull o per a l'Alliberament LGTBI+ ens uneix no només en la celebració de la diversitat. Ens uneix també en una crida a l'acció per reconèixer i respectar les identitats, expressions i experiències que fan que cada persona sigui única i inestimable per a la nostra societat.

Ens uneix la ferma reivindicació del dret fonamental de cada persona a ser qui és. Aquesta és la base per garantir tots els drets que encara avui veuen vulnerats les persones LGTBI+ . Unes vulneracions que impacten greument en les seves condicions materials de vida i en la qualitat democràtica de tota la societat.

Per això ens uneix la defensa del dret a l'educació sense cap mena d'assetjament escolar i en què infants i adolescents aprenguin que totes les orientacions sexuals i identitats de gènere són igual de normals; la defensa del dret al treball sense que cap persona hagi d'amagar qui és per por a no ser contractada o simplement a no ser acceptada, o la defensa del dret a la integritat física i psicològica de totes les persones, que implica acabar amb les discriminacions, violències, prejudicis i estigmes per raó de l'orientació sexual, la identitat o l'expressió de gènere.

Totes juntes ens hem de comprometre, amb orgull i decisió a no deixar de treballar per continuar transformant la nostra societat en un lloc on l'educació, els drets i la pau siguin reals per a totes les persones.

En definitiva, ens uneix la defensa dels drets LGTBI+ perquè són drets humans.

El veritable orgull del nostre país rau en el compromís col·lectiu de defensar els drets per a tothom, cada dia i arreu, perquè la llibertat de les persones LGTBI+ ens fa una societat més lliure i un país millor.

La lluita pels drets LGTBI+ no es limita a un sol dia de l'any, sinó que ha de ser un exercici quotidià, individual i col·lectiu, que es propagui per totes les nostres ciutats, pobles i viles, perquè totes les persones puguin viure-hi amb llibertat i dignitat.

És cosa de tothom garantir que ningú visqui amb por o que es vegi forçat a l'exili, a marxar a un altre lloc de residència per poder viure de manera lliure i oberta la pròpia orientació sexual, identitat o expressió de gènere. És a dir, pel fet de ser qui és.

Per això celebrem i agraïm la valentia dels que han lluitat i continuen lluitant per la igualtat de drets i la visibilitat del col·lectiu LGTBI+ La diversitat enriqueix la nostra societat i la inclusió de totes les persones és essencial per a la pau i el progrés.

Tothom mereix —i hi té dret—a sentir-se segur, respectat i inclòs en la seva comunitat, en els seus entorns quotidians, visqui on visqui, des de la ciutat més gran al poble més petit del país. Tothom ha de poder accedir a recursos i serveis especialitzats, visqui on visqui. Aquesta responsabilitat col·lectiva és la veritable mesura de la igualtat i la justícia.

Però no ho podem fer soles. En un context de creixement de l'extrema dreta, que amenaça de fer retrocedir uns drets que han costat molt de conquerir i que amb els seus discursos d'odi legitima i fomenta les discriminacions i les agressions, fem una crida a tota la ciutadania a unir-se en aquesta missió col·lectiva: a sentir com a pròpia la defensa dels drets LGTBI+ perquè totes les persones som igual de diferents.

Per tot això, es proposa al Ple l'adopció dels següents:

 

En la moció s'aproven els següents acords: 

Primer: Mantenir l'aposta per les polítiques del govern d'Alella que garanteixin els drets LGTBI+ i combatin l’ LGTBI+ -fòbia, a continuar avançant en el reconeixement legal d'aquests drets, i a treballar plegades i amb la màxima aliança amb les entitats LGTBI+ de la vila i amb totes les entitats de la vila que vulguin participar.

Segon: Fer una crida a tota la ciutadania d'Alella a unir-se en aquesta missió col·lectiva: a sentir com a pròpia la defensa dels drets LGTBI+ perquè totes les persones som igual de diferents.

Tercer: Fer que els carrers, escoles, centres de treball, espais d'oci i llars  d'Alella siguin llocs on tothom pugui viure amb dignitat i orgull. Fem també del nostre país un model de llibertat i un far d'esperança per a les comunitats LGTBI+ d'arreu del món".

 

Pujar al principi de la pàgina