Notícies
Publicat el 23 d'octubre de 202323.10.2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Visita al Centre de Valorització de Residus del Maresme
Visita al centre de valorització de residus del maresme

Dins del programa Mou-te pels residus, l'Ajuntament va organitzar el passat 21 d'octubre una visita guiada al Centre de Valorització de Residus del Maresme, situat a Mataró. La visita dóna dret a un 10% de reducció de la taxa de residus igual que la participació en les xerrades i activitats que ofereix el programa de sensibilització promogut per la Regidoria de Medi Ambient. En aquesta ocasió van participar una dotzena de veïns i veïnes d'Alella que van poder conèixer de primera mà les instal·lacions on es porten gran part dels residus del municipi, tots aquells que es dipositen en el contenir de la fracció resta. 

La visita consisteix en un recorregut, acompanyat per un monitor, que explica els diferents processos que es duen a terme a les instal·lacions. També inclou una nova activitat amb ulleres de realitat virtual que permet a les persones visitants descobrir el present i el futur del reciclatge.

Mitjançant diferents processos mecanitzats i manuals, en aquest centre s'intenta recuperar tots els materials aprofitables que llença la ciutadania en el contenidor resta per després reciclar-los. Tot i això, la selecció de materials que es duu a terme allà no té la mateixa qualitat que la que es realitza en origen des de les cases i els comerços, és per això, que és molt important que al contenidor de resta hi llencem el mínim possible de residus. El rebuig restant, tot allò que no es pot aprofitar, s'envia cap a la incineradora. La calor generada s'aprofita per produir electricitat així com en el tub verd o xarxa urbana de calor que transporta aigua calenta a 85-90 ºC a través de canonades sota terra i arriba tant a edificis públics com privats i, fins i tot, a habitatges particulars de Mataró.

Els ciutadans tenen la possibilitat de visitar el Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme pel seu compte. La visita a les instal·lacions és gratuïta, està guiada per monitors i dura unes dues hores i mitja, aproximadament. Es pot fer tots els dies hàbils, de dilluns a divendres, des de les 9 hores del matí fins a les 17 hores de la tarda o també es pot programar una visita en dissabte.

Per a poder portar a terme una visita guiada a les instal·lacions, cal un grup mínim de 6 persones. El grup màxim és de 60 persones.

Més informació: https://maresmecircular.cat/

Pujar al principi de la pàgina