Notícies
Publicat el 3 de novembre de 202203.11.2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Arrenquen les Jornades del 25N per a l'eliminació de les violències masclistes
Cartell 25N

La lluita contra les violències masclistes no té treva. És un treball constant i diari, que s'ha de dur a terme tots els mesos de l'any i a tota hora. Però al novembre, les iniciatives de sensibilització per erradicar aquesta xacra s'intensifiquen, coincidint amb el Dia Internacional per a l'Eliminació de les Violències Masclistes que es commemora el 25 de novembre.  A Alella les jornades per erradicar la violència envers les dones s'allarguen enguany del 5 de novembre a l'1 de desembre, amb diferent tipus de formats per tal d'arribar a totes les franges d'edat i a tot tipus de públic. 

L'acte central de les jornades es farà el mateix dia 25 de novembre a partir de les 18.30h a la Plaça de l'Ajuntament, amb la lectura del manifest, a càrrec de l'Associació de Dones Montserrat Roig i l'Associació Dones Solidàries, i l'espectacle teatral Las Poderosas. És una oportunitat d'or per comprovar com un grup de dones de Guatemala, víctimes de violència masclista han aconseguit transformar-se en lluitadores. 

Per sensibilitzar al públic més jove, s'ha programat un taller d'autodefensa feminista per a noies i un taller de rap per a nois, conduït per Amat Molero, d'Ulleres per Esquerrans, i Lucas Vico d'Erol Urbà, per als dies 24 i 25 de novembre, respectivament. 

Les propostes de sensibilització inclouen l'espectacle teatral La nit de reis, King's night o el que vulgueu, de Parquing Shakespeare i la proposta familiar La motxilla d'Ada de Teatre al Detall.

El programa es completa amb la presentació del llibre La jaula de oro, de l'alellenca Montserrat Crespo, i finalitza l'1 de desembre amb la tertúlia “Quan cridem els nostres noms” amb Alba Alfageme, autora del llibre del mateix títol en què exposa les conseqüències psicològiques del patriarcat i  ofereix eines per alliberar-se.

Més informació a alella.cat/25N

Pujar al principi de la pàgina