Notícies
Publicat el 26 de març de 202126.03.2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Alella s'adhereix a la campanya "Ballem lliures i sense por"
Ballem lliures sense por

L'Ajuntament d'Alella, a través de la Regidoria d'Equitat, s'ha adherit a la campanya "Ballem lliures i sense por", que promou l'Institut Català de les Dones en el marc de les accions programades en el marc del Dia Internacional de les Dones. A través d'aquesta campanya es convida la ciutadania a participar en l'elaboració d'una llista de cançons a Spotify que ajudin a visibilitzar el paper de les dones en l'àmbit musical.

L'objectiu de la campanya  #BallemLliuresISensePor és avançar en la igualtat efectiva de gènere a tots els nivells del sector de la música. En concret, s'adreça a tothom per promoure:

  • Un oci lliure de violències masclistes.
  • Una cultura musical lliure de sexisme i discriminació.
  • El reconeixement i la promoció de les dones a la indústria musical.

 

Llista col·laborativa

Tothom pot col·laborar a fer que aquesta llista creixi i proposar cançons a través de les xarxes socials per a ser-hi incloses. Només cal utilitzar #BallemLliuresISensePor i/o anomenar @icdones. Les propostes seran integrades segons compleixin els següents requisits:

  • Que afavoreixen la visibilització de les dones com a artistes musicals.
  • Que tinguin lletres que fomentin l'empoderament de les dones i rebutgin actituds masclistes, homòfobes i agressions sexistes.
  • Que tinguin lletres igualitàries i superin la cultura patriarcal i els estereotips sexistes sobre els cossos, la sexualitat i les relacions.
  • Que tinguin un esperit festiu.

La llista de partida conté ja una selecció de més de 100 temes on conflueixen una diversitat d'artistes catalanes, nacionals i internacionals. Moltes d'elles són cantants obertament feministes amb lletres explícitament polítiques que parlen de les desigualtats de gènere així com de les violències masclistes. En aquest grup podem trobar temes de Sara Hebe, Ana Tijoux, Tremenda Jauría, Clara Peya, Maio o Tribade. D'altres cançons són d'artistes que més enllà de les lletres es reivindiquen com a feministes o com a dones en una indústria masculinitzada, com podrien ser Bad Gyal, La Mala Rodríguez o Billie Eillish. A la llista es pot trobar un gran ventall d'estils: rap, electrònica, pop, cançó d'autora, dance, rock o música llatina.

Més informació en aquest enllaç

FONT: Institut Català de les Dones 

Pujar al principi de la pàgina