Notícies
Publicat el 29 de juny de 202029.06.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Lliurament de bosses compostables, cubells airejats i bidonets d'oli a Can Lleonart
Alella més sostenible

Amb l'objectiu d'incentivar la recollida selectiva dels residus i el reciclatge, des del dilluns dia 29 de juny fins al dissabte 4 de juliol es lliuren a la ciutadania del municipi bosses compostables, cubells airejats i bidonets per a l'oli.

Els alellencs i alellenques que vulguin recollir aquest material s'han d'adreçar a Can Lleonart, en horari de matí i tarda (de 8 a 13 i de 17 a 20 hores) fins divendres i només al matí dissabte (de 10 a 14 hores).

A banda de la satisfacció per la contribució a la sosteniblitat, el reciclatge actiu pot suposar un descompte de fins al 50 per cent en la taxa de recollida d'escombraries: un 10 per cent si ja teniu el pack de cubell+bosses i recolliu les bosses compostables facilitades per l'Ajuntament en els dos períodes de lliurament al llarg de l'any, d'un 10 o un 20 per cent segons les vegades que feu ús de la deixalleria, i d'un 20 per cent més si feu compostatge casolà, ja sigui amb compostador de jardí o d'interior. Trobareu tota la informació sobre les bonificacions aplicables a la taxa de residus en aquesta pàgina.      

Consells per millorar la recollida selectiva de la fracció orgànica

La fracció orgànica de residus municipals (FORM) són les restes de menjar, petites restes de jardinería i altres residus biodegradables. Representa gairebé el 40% del pes total de la brossa i es pot reciclar fàcilment:

- Separeu l'orgànica i poseu-la al cubell marró de tipus airejat dins de bosses compostables. Llenceu les bosses al contenidor marró del carrer.

- Utilitzeu de forma conjunta els cubells ventilats (perforats) i les bosses compostables (semipermeables al vapor d'aigua), per permetre un bon airejat de la FORM i evitar males olors, lixiviats, embrutiment... 

- És aconsellable embolicar amb paper de cuina les restes de menjar molt humides (peix, carn, etc.), per evitar que suquegin.

- També podeu llençar taps de suro, bosses d'infusió, marro del cafè, tovallons de paper bruts, paper de cuina, closques d'ou, ossos, espines i closques de marisc.

- No llenceu líquids (sucs de fruita, brou o llet...) dins el cubell.

- No barregeu la FORM amb altres residus d'origen no orgànic (com plàstics, vidres, medicaments, piles...). Aquests són residus impropis que redueixen la qualitat i després en dificulten el tractament i la valorització de la FORM.

- També es poden aprofitar els residus orgànics per fer compostatge casolà i obtenir un adob de qualitat per al jardí.

Pujar al principi de la pàgina