Notícies
Publicat l'11 de juliol de 202411.07.2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Alta participació als cicles de passejades 6.0
Lliurament diplomes cicle passejades de la Diputació

L'Ajuntament ha fet aquest dijous 11 de juliol l'acte de cloenda dels diferents cicles de passejades adreçats a persones més grans de 60 anys que tenen per objectiu de fomentar un estil de vida actiu i saludable i promoure les interrelacions entre persones d'aquest col·lectiu. En aquesta temporada 2023-2024, el conjunt d'activitats ha reunit més de 220 participants que han recorregut 380 km en les 36 sessions que s'han organitzat. 

El programa organitzat per les regidories d'Esports i de Gent Gran es va iniciar l'any 2017 amb l'adhesió al projecte "A cent cap als 100", promogut per la Diputació de Barcelona, i reconvertit l'any 2019 en el cicle de passejades de marxa nòrdica.  A aquesta primera proposta, que convida el col·lectiu a fer caminades saludables d'uns 8 o 9 km fora del municipi i a compartir l'experiència amb altres localitats catalanes, es va afegir l'any 2020, dins del programa de Gent 6.0, el cicle de passejades de marxa nòrdica pel municipi. Dos anys després, la temporada 2022-2023, dins d'aquest mateix programa, es van posar en marxa les caminades caminem i fem salut. Les tres propostes formen part d'un mateix programa de promoció de l'esport i la salut que ha tingut una bona acollida entre la població. 

A l'acte de cloenda han assistit l'alcalde d'Alella, Marc Almendro, i la regidora d'Esports, Sandra Serrahima, que han felicitat a totes les persones participants que habitualment prenen part en les caminades, encoratjar-los a continuar fent esport i gaudint del municipi i del seu entorn. Durant la trobada s'han lliurar els diplomes a les persones participants en el programa de passejades de marxa nòrdica entre municipis promogut per la Diputació. 

Cicle de passejades de marxa nòrdica 

Organitzat per la  Diputació de Barcelona i és un projecte en el qual participen prop d'un centenar de municipis.  La Diputació distribueix els municipis en grups de 3/4 pobles que participen conjuntament realitzant una sortida a cadascun dels municipis i al propi. En aquesta temporada, Alella ha compartit l'experiència amb caminants de Subirats, Navarcles i Vilanova del Vallès.  

4 sortides + cloenda

63 inscripcions

56 participants

200 participacions

40 persones/sortida

40 km aprox. 

8-9 km/sessió

Caminem i fem salut

Adreçada a persones que vulguin adquirir o mantenir un hàbit regular de caminar. Està orientada a ser un primer pas per posar-se en forma i establir una rutina de realització d'activitat física. S'introdueix de manera gradual i progressiva la tècnica de la marxa nòrdica. Les sessions tenen una durada aproximada d'1 h i mitja a 2 h, es porten a terme utilitzant com a base les diferents Rutes Saludables del municipi i finalitzen amb una sessió d'estiraments. Es fan els dimarts a partir de les 9.30 i s'alternen amb les passejades de marxa nòrdica.

15 sessions

89 inscripcions

82 participants

423 participacions

28 persones/sessió

98,5 km

6,6 km/sessió

Passejades de marxa nòrdica

Adreçada a persones que ja tinguin hàbit de caminar de manera regular, una condició física adequada per a l'activitat i vulguin aprendre o practicar la tècnica de la marxa nòrdica. Tenen una durada aproximada de 2 a 3 h i  es porten a terme seguint diferents itineraris que poden combinar medi natural i trama urbana i interurbana i finalitzen amb una sessió d'estiraments. S'alternen amb les sortides de caminem i fem salut.

16 sessions

87 inscripcions

76 participants

426 participacions

27 persones/sessió

240 km

9 km/sessió

Pujar al principi de la pàgina