Portada|Esports|Les rutes saludables
 
Versió per imprimir
Les rutes saludables

Les Rutes Saludables d'Alella 

Són recorreguts que poden ser urbans, periurbans i naturals, de nivell fàcil o moderat i que estan a l'abast de tothom, i a més tenen algun valor afegit a interès històric i patrimonial o natural. Aquests itineraris s'inclouen en el paraigües del Pla d'Activitat Física, Salut i Esport (PAFES) promogut per la Generalitat. Els principals objectius d'aquest Pla són difondre les recomanacions de l'activitat física per a una bona salut, aconseguir una població més activa i crear nous espais per a la realització d'activitats físiques i saludables. 

A Alella, l’àrea d'Esports ha dissenyat dues rutes, una més curta, la ruta verda de 3,5 km, i una altra més llarga, la ruta taronja, de 6,5 km. El punt de partida i arribada de les dues rutes és la plaça de Germans Lleonart, on s'instal·larà un panell informatiu amb els recorreguts i directrius per iniciar-se i progressar. Posteriorment, s'equiparà amb senyalització permanent i alguns elements repartits pel recorregut que facilitaran l'execució d'estiraments i altres exercicis per complementar les sessions. Les dues rutes es poden realitzar caminant o corrent. Al llarg dels itineraris hi trobareu punts d'aigua per hidratar-vos i àrees de gossos per aquelles persones que vulguin fer-les amb els seus animals de companyia. 

Aquestes rutes també són un espai de prescripció per part de les persones referents en temes sanitaris del municipi amb l'objectiu conscienciar de la importància de realitzar un mínim de trenta minuts d'activitat física diària per a la millora i el manteniment de la condició física general.  

Les dues rutes s'han posat a prova en la sortida popular programada per a divendres 6 d'abril de 2018, coincidint amb el Dia Mundial de l'Activitat Física. 

Recordeu que L'activitat física moderada practicada regularment ajuda a prevenir les malalties coronàries, controlar la hipertensió, millorar la diabetis, reduir l'estrès, la depressió i el risc d'infart cerebral. A més contribueix a enfortir els lligams socials, fer amistats i conèixer una mica més el territori.

Rutes saludables

Pujar al principi de la pàgina