Notícies
Publicat el 8 de novembre de 202308.11.2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Ajuntament referma el seu rebuig a la violència masclista
anunci 25 N

El Ple va refermar en la sessió del 26 d'octubre el suport a les víctimes de violència masclista i les seves famílies amb l'aprovació d'una moció, promoguda Per Alella Junts-CM a la qual es van adherir tota la resta de formacions, en què s'acorden diferents mesures per conscienciar la població i donar visibilitat a aquesta xacra.

  • Quan es produeixi un feminicidi a Catalunya es penjarà al balcó de l'Ajuntament, durant les 24h a partir del següent dia hàbil, una bandera lila amb crespó negre en senyal de dol.
  • Quan es produeixi un feminicidi, l'Ajuntament se'n farà ressò en el Ple Municipal d'aquell mateix mes, fent constar en acta el nom, l'edat i la localitat de la dona assassinada, en senyal de record i suport a les famílies, així com de rebuig davant de l'assassinat.
  •  A inici de cada ple ordinari del mes de novembre es farà un minut de silenci convidant la ciutadania a assistir-hi, per manifestar el rebuig. 

Veure la moció sencera del Ple del 26 d'octubre

A la sessió del Ple municipal del 28 de setembre ja s'havia aprovat una moció presentada per Primàries Alella contra les violències masclistes i LGTBI-fòbiques. 

Veure la moció sencera del Ple del 28 de setembre

Programa activitats Jornades 25N  

Com cada mes de novembre, l'Ajuntament i les entitats de dones del municipi han preparat un seguit d'activitats per ajudar a prendre consciència del problema que suposa la violència masclista i la necessitat de treballar en l’àmbit col·lectiu i de manera individual per erradicar aquests comportaments.

Enguany les Jornades del 25N es desenvoluparan del 15 al 29 de novembre en diferents equipaments i espais del poble. El 15 de novembre começarà un taller de defensa personal no mixta adreçada al col·lectiu jove. Són quatre sessions que es duran a terme els dimecres, de 18 a 20h, a la Sala Polivalent de les Antigues Escoles Fabra. Per a la gent gran també s'ofereix un taller d'autodefensa feminista per a dones majors de 60 anys que es farà el 24 de novembre, de 19 a 20.30h, a Can Lleonart.

La Biblioteca Ferrer i Guàrdia també se suma a les jornades amb l'espectacle Màquines sexuals, de Jordina Biosca, programat per al 15 de novembre a l'Espai d'Arts Escèniques i amb la proposta narrativa Cartes de les heroïnes, amb Carles Alcoy i Susagna Navó, que es farà el 22 de novembre a la Biblioteca.

El 21 de novembre, les jornades tornen a l'Espai d'Arts Escèniques amb la sessió de cinefòrum Dones que transformen, amb la
projecció de tres curtmetratges i un col·loqui amb Hajar Boujtat, realitzadora i protagonista d'uns dels curts.

L'acte institucional es farà el mateix dia 25 de novembre, a les 11h, a la Plaça de l'Ajuntament. La trobada inclourà la lectura del manifest, una breu actuació del grup de dansa contemporània de l'Escola Municipal de Dansa i l'espectacle teatral familiar La superbleda, de la Companyia La Bleda.

Més informació en aquest ENLLAÇ

Informació relacionada
Pujar al principi de la pàgina