Notícies
Publicat el 19 d'abril de 202319.04.2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Ajuntament promou una nova campanya de sensibilització ambiental i civisme
Educadors ambientals

L'Ajuntament, a través de la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat, ha impulsat una nova campanya d'informació i sensibilització ambiental i civisme amb l'objectiu de millorar el comportament de la ciutadania amb relació a tres dels temes que preocupen al conjunt de la comunitat, com són la correcta recollida de residus, la tinença responsable d'animals o l'estalvi d'aigua, donada la situació d'excepcionalitat per sequera.

Des del 17 d'abril i fins al 6 de maig un informador i una informadora ambientals voltaran pels carrers i places dels diferents barris del municipi, degudament identificats i vestits amb una armilla de color taronja amb el distintiu "Alella+Sostenible".  Es desplaçaran sobretot per les zones més concorregudes del poble i per les àrees de recollida de residus. L'objectiu és recordar a la ciutadania aquelles qüestions que més comportaments incívics provoquen com ara la prohibició de deixar trastos i voluminosos fora dels contenidors o l'obligació de recollir els excrements i netejar els orins dels animals de companyia.

A més d'aclarir els dubtes que es puguin plantejar, durant la conversa amb la ciutadania les dues persones informadores repartiran tríptics informatius sobre la recollida de residus i un embut per reciclar l'oli de cuina que s'enrosca en l'ampolla de plàstic que, una vegada plena cal dur als contenidors d'oli o a la deixalleria (fixa o mòbil). També es repartiran escumadors o airejadors per a les boques de les aixetes de la cuina i els lavabos. Aquest senzill enginy permet un estalvi de fins un 40% d'aigua amb les mateixes prestacions de servei i sensació de cabal.

Tenint en compte la greu situació de sequera que pateix Catalunya, també s'aprofitarà la campanya per informar de les restriccions derivades de la declaració d'excepcionalitat per sequera decretada per la Generalitat, aclarir dubtes i fer recomanacions per a l'estalvi d'aigua.

Pujar al principi de la pàgina