Notícies
Publicat el 10 de juny de 202110.06.2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Alella es pinta de colors de l'arc de Sant Martí per commemorar el dia LGTBI
LGTBI

El 28 de juny és el Dia Internacional per l'Alliberament de Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals (LGTBI), una efemèride que es remunta a l'any 1969 quan la lluita per la igualtat de drets de la comunitat LGTBI va prendre embranzida com a resposta a la repressió policial patida el 28 de juny d'aquell any a Stonewall, Nova York. 

A Alella aquesta jornada es commemora des de l'any 2017 amb diferents accions i activitats per sumar-s'hi a la lluita per la visibilització de la diversitat sexual i afectiva i l'erradicació de tot tipus de violències i discriminacions envers aquest col·lectiu. 

Enguany per commemorar la jornada, s'han pintat de colors LGTBI, els de l'arc de Sant Martí, nou bancs repartits per diferents espais del municipi: a la Rambla d´Àngel Guimera (a la Moncloa), Plaça de l'Ajuntament, Parc Guardí, Can Lleonart, Escola Fabra, Escola La Serreta, carrer Àfrica, parc del Canonge, plaça d'Antoni Pujadas i a l'avinguda de Sant Josep de Calassanç. A més, s'ha penjat la bandera LGTBI a la balconada de l'Ajuntament.

El mateix dilluns 28 de juny, a les 19h, s'ha programat a l'Espai d'Arts  Escèniques la conferència “Llegir ens fa més lliures”, en què l'escriptor Sebastià Portell reflexionarà de com la literatura pot ser una eina poderosíssima per a l'alliberament de les persones LGBTIQ+. Portell és un autor que escriu des de — i sobre— les fronteres textuals i vivencials. És autor de títols com Amors sense casa, la primera antologia de poesia LGBTQ catalana, Ariel i els cossos, El dia que va morir David Bowie o Les nenes que llegien al lavabo, la seva darrera obra. L'acte és obert a tothom, però cal fer inscripció prèvia en aquest FORMULARI

L'Ajuntament farà difusió a través de les xarxes socials de la campanya de sensibilització basada en les vinyetes realitzades l'any passat per la dibuixant Marta Piedra, en què es reflecteix la diversitat afectiva i sexual en la quotidianitat de la nostra societat.

Aquest mes de juny s'ha posat en marxa un nou servei d'atenció a les dones i al col·lectiu LGTBI a través del WhatsAPPAlella, accessible des del número  644267149. Des de l'apartat 4 del menú principal es pot accedir directament a la informació de contacte per comunicar emergències; als espais d'atenció a les dones en situació de violència masclista i als espais d'atenció al col·lectiu LGTBI, a més d'altres serveis d'interès de l'Ajuntament i de l'associacionisme femení a Alella. A més, i com a aportació més important, s'inclou la possibilitat de fer consultes directes que seran ateses per la Regidoria d'Equitat de l'Ajuntament.

El col·lectiu Tribu Feminista ha programat activitats i accions per commemorar el 28J.

EMBARASSADES

Espero amb orgull ampliar la meva família.

ENTORN LABORAL

Independentment de la meva identitat
de gènere soc competent per a la feina
que m'agrada.

FESTA MAJOR

Expresso el meu amor
amb qui vull i on vull.

INFÀNCIA

 Jo trio com vestir-me i a què jugar.

PARC

El desig no té edat ni gènere.

lAVABO

Hem dividit la societat per sexes
i no permetem que les persones trans
puguin escollir lliurement.

Pujar al principi de la pàgina