Filtrar esdeveniments
Exposicions temporals
Publicat l'1 de setembre de 201901.09.2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
"Som raïm trepitjat", la proposta artística de verema de Can Manyé
És un projecte de Naiara García Márquez amb la participació de les escoles Fabra i La Serreta que es podrà visitar del 6 de setembre al 13 d'octubre
Som raïm trepitjat
 • Dates: 
  Del 6 de setembre al 13 d'octubre
 • Lloc: 
  Can Manyé espai d'art i creació
 • Organitza: 
  Ajuntament d'Alella
 • Preu: 
  Gratuït
 • Descripció

  “Som raïm trepitjat”  és un projecte d'art i educació que pren forma expositiva per mostrar el resultat dels tallers educatius realitzats l'any passat entorn a l'obra “Vinyes revelades” del col·lectiu Terra-lab.

  L'artista-educadora Naiara Garcia Márquez ens apropa a la idiosincràsia d'Alella a través de l'observació de l'empremta que el paisatge deixa als seus habitants. Els principals protagonistes de l'experiència són els alumnes de les escoles Fabra i La Serreta que, fent servir els materials suggerits, parlen del lloc on viuen des de la revisió dels seus records.

  Som raïm trepitjat és, doncs, un paisatge fictici definit pel ressò d'un territori real que els nens i nenes d'Alella observen, interpreten i trasllades al pla artístic.

  El títol de la proposta expositiva s'expressa amb el passat participi, degut a que l'acció de prospecció del paisatge del territori on vivim es dona des del moment que naixem i habitem un lloc. Podem considerar que tot el material conceptual amb el que els nens de les escoles Fabra i  La Serreta treballen per elaborar les seves peces pertany al passat, als seus records.

  També la cianotípia, un antic procediment fotogràfic monocromàtic i que esdevé una de les tècniques principals introduïdes a l'aula taller per desenvolupar les peces de “Raïm trepitjat” i “Paisatge” emfatitza encara més  aquesta referencia al passat ja que serveix com a índex de l'acció de deixar empremta.

  Tot i que la principal acció de creació va produir-se el 2018 amb els tallers, l'exposició romandrà inacabada fins al darrer dia, incorporant diversos elements que conviden als visitants a participar-hi, així com nou material fet pels alumnes d'aquest curs 2019-2020 que anirà apareixent a l'espai a manera de tancament de la proposta. 

  Del 6 de setembre al 13 d'octubre del 2019

  A Can Manyé Espai d'Art i Creació

  Inauguració: divendres 6 de setembre a les 20h

  Finissage de l'exposició per visitar l'evolució final: diumenge 13 de setembre a les 12h

   

  Horaris: 

  Dissabte 7 i diumenge 8 de setembre: 

  Matins d'11 a 14h i tardes de 17 a 20h

  Horaris a partir del 12 de setembre: 

  Dimecres, dijous i divendres de 17.30 a 20.30h

  Dissabtes i diumenges d'11 a 14h

Pujar al principi de la pàgina