Portada|Cultura i Festes|Regidoria de Cultura|Can Manyé. Espai d'art i creació
Filtrar esdeveniments
Can Manyé. Espai d'art i creació
Telèfon
935408723
Localització
Horari

Dimecres, dijous i divendres de 17 a 20h. Dissabte i diumenge d'11 a 14h.
Tancat de l'1 al 31 d'agost.

L'Espai d'Art i Creació Can Manyé és la reconversió d'una antiga fàbrica tèxtil, al nucli històric d'Alella, en equipament cultural públic dedicat a la creació, producció i difusió de l'art, la cultura i el pensament contemporani des de l'any 2009. 

Té per objectiu desenvolupar programes de recerca, producció i exhibició de projectes artístics contemporanis duts a terme per creadors professionals d'àmbit local, nacional i internacional, tant a nivell formal com conceptual per tal de contribuir al desenvolupament i a la difusió de la cultura al municipi. A Can Manyé es vol treballar per imbricar les propostes més experimentals i eclèctiques de cultura contemporània amb trets característics, entitats, col·lectius locals i comarcals, sense oblidar el teixit artístic més proper.

Dinàmic i actiu, Can Manyé ofereix una programació d'exposicions estable amb activitats integrades ben transversals. Des de l'atenció individualitzada a les persones visitants a la realització de tallers, visites guiades per artistes, cicles de conferències, intervencions al poble, cicles de projeccions, propostes específiques i treballs en procés, buscant el foment del pensament creatiu i l'esperit crític, la participació, la mediació i la integració en tot moment.

L'Espai d'Art i Creació és un centre amb plena vinculació al territori, a Alella i al Maresme, però té alhora una visió i un impacte supralocals. Gràcies a la seva tasca i a la relació amb altres centres, festivals, institucions, iniciatives o agents culturals, Can Manyé és un equipament reconegut i consolidat. 

En l´àmbit educatiu s'impulsa un projecte de continuïtat vinculat a la programació expositiva anual, actualment actiu a les escoles públiques i a l'Institut d'Alella, obert a d'altres centres interessats i a col·laboracions amb centres d'ensenyament d'arts i d'adults. 

Des de Can Manyé s'impulsen també projectes literaris destinats a la difusió i la promoció de la llengua i literatura catalana, com ara el festival Espais de Poesia, els Premis Literaris "Alella a Maria Olear", de poesia, i "Alella a Guida Alzina", de relats, així com la Mostra Literària del Maresme.

can manyé Can Manyé

L'EDIFICI

Can Manyé, de 200m², disposa de tres espais diferents.

Espai central:

Sala gran on s'acullen les exposicions, instal·lacions i, en general, les propostes artístiques. És una nau amb sostre entrebigat de ferro i llum natural, mòduls de diferents mides permeten distribuir l'espai.

Espai audiovisuals:

Sala de petites dimensions i d'aforament reduït que complementa l'espai central. L'absència de llum natural és idònia per a la projecció d'audiovisuals.

Espai altell:

Espai polivalent per a xerrades, conferències, tallers, però també instal·lacions o mostres.

Veure la Carta de Serveis de Can Manyé

 

 

 

Tècnica de cultura de Can Manyé
Queralt Morros
Personal de suport

Alma Güell 

DESTAQUEM

Can Manyé convida el públic a descobrir la bellesa i la força de la natura a través de la mostra fotogràfica i audiovisual de l'artista i biologa Amparo Fernández (Barcelona 1962). A l'exposició "Flor de Lotus, seqüència d'aigua" es mostra, per primera vegada en la seva totalitat, el resultat d'una investigació personal realitzada per l'artista que va consistir a enregistrar l'evolució del creixement de la flor de lotus, des del seu naixement al llot del fons d'un estany, fins a la seva floració per sobre l'aigua.Llegir més

Can Manyé acull del 20 de gener al 5 de març l'exposició itinerant “L'altre ubic, migracions del cos fragmentat”. Aquesta exposició, comissariada per Mercè Alsina, explora alguns aspectes de l'extimitat, és a dir, el fenomen que encavalca les dimensions íntima i pública. En el món global, una era de la informació en la qual el flux comunicacional és central, vivim cada vegada més pendents de les xarxes, però la hiperconnectivitat, paradoxalment, provoca un efecte d'isolament que ens fa remetre al propi jo, tant en el pla psíquic com en el físic.Llegir més

Pujar al principi de la pàgina