Portada|Cultura i Festes|Regidoria de Cultura|Can Manyé. Espai d'art i creació
Filtrar esdeveniments
Can Manyé. Espai d'art i creació
Telèfon
935408723
Localització
Horari

Dimecres, dijous i divendres de 17 a 20h. Dissabte i diumenge d'11 a 14h.
Tancat de l'1 al 31 d'agost.

L'espai d'art i creació Can Manyé és la reconversió d'una antiga fàbrica tèxtil, al nucli històric d'Alella en equipament cultural públic dedicat a la creació, producció i difusió de l'art, la cultura i el pensament contemporani. Té per objectiu desenvolupar programes de recerca, producció i exhibició de projectes artístics contemporanis duts a terme per creadors professionals d'àmbit local, nacional i internacional, tant a nivell formal com conceptual i contribuir al desenvolupament i la difusió de la cultura al municipi. A Can Manyé es vol treballar per imbricar les propostes més experimentals i eclèctiques de cultura contemporània amb trets característics, entitats i col·lectius d'Alella i de la comarca del Maresme.

Dinàmic i actiu, Can Manyé ofereix una programació d'exposicions i activitats integrades i vinculades com tallers, visites guiades, cicles de conferències, intervencions al poble, cicles de projeccions, propostes específiques i treballs en procés, buscant en tot moment la participació i la complicitat dels alellencs i les alellenques.

Així mateix volem també donar especial atenció als artistes emergents vinculats a la comarca i al context social on es troba ubicat l'espai. Can Manyé ofereix també un programa de propostes, en forma de visites guiades, tallers, especialment adreçades a l'educació primària, secundària, batxillerats, escoles d'arts i ensenyament d'adults, que permetin una aproximació al món de l'art contemporani i  també promoure el pensament creatiu i contribuir al desenvolupament del pensament crític.

Des de Can Manyé s'impulsen també projectes literaris destinats a la difusió i la promoció de la llengua i literatura catalana, com ara el festival Espais de Poesia, els Premis Literaris "Alella a Maria Olear", de poesia, i "Alella a Guida Alzina", de relats, així com la Mostra Literària del Maresme.


can manyéCan Manyé

L'EDIFICI
L'espai d'art i creació Can Manyé disposa de tres espais diferents:

Espai central:
Acull exposicions, instal·lacions i, en general, les propostes artístiques. És una nau amb sostre entrebigat de ferro i llum natural. Diferents mòduls permeten distribuir l'espai de manera dinàmica i plantejaments expositius dinàmics

Espai audiovisuals:
Es tracta d'una sala de petites dimensions que complementa l'espai central. L'absència de llum natural fa la sala especialment idònia per a la projecció d'audiovisuals.

Espai altell:
Es tracta d'un espai polivalent, on s'hi poden dur a terme xerrades, conferències, però també instal·lacions, mostres,  relacionades o no,  amb l'activitat que s'esta desenvolupant a l'espai central.


Veure la Carta de Serveis de Can Manyé

Directora Can Manyé
Mercè Pomer
Personal de suport

Queralt Morros

DESTAQUEM
Dimarts, 22 de juny
El projecte artístic es podrà veure del 5 de juny al 17 de juny simultàniament a Alella, Caldes d'Estrac, El Masnou, Mataró i Sant Pol de Mar. A Can Manyé s'exposen, fins al 25 de juliol, dues peces: "Picarols" i "El mar en peu"Llegir més

L'Hospital i l'Institut de Recerca Germans Trias (IGTP) i l'Ajuntament d'Alella, a través l'Espai d'Art i Creació Can Manyé, han iniciat un treball de col·laboració per tirar endavant un projecte artístic i expositiu que visibilitzi el vincle entre l'art, la ciència i la salut en el marc excepcional de l'actual pandèmia.Llegir més

Pujar al principi de la pàgina