X
Emergència sequera
Filtrar esdeveniments
Espai d'Art i Creació Can Manyé
Telèfon
935408723
Localització
Horari

Dimecres, dijous i divendres de 17 a 20h. Dissabte i diumenge d'11 a 14h.
Tancat de l'1 al 31 d'agost.

L'Espai d'Art i Creació Can Manyé és la reconversió d'una antiga fàbrica tèxtil, al nucli històric d'Alella, en equipament cultural públic dedicat a la creació, producció, exhibició i difusió de l'art, la cultura i el pensament contemporani des de l'any 2009. 

Té per objectiu desenvolupar programes de recerca, producció i exhibició de projectes artístics contemporanis duts a terme per creadors professionals d'àmbit local, nacional i internacional, tant a nivell formal com conceptual per tal de contribuir al desenvolupament i a la difusió de la cultura al municipi. A Can Manyé es vol treballar per imbricar les propostes més experimentals i eclèctiques de cultura contemporània amb trets característics, entitats, col·lectius locals i comarcals, sense oblidar el teixit artístic més proper.

Dinàmic i actiu, Can Manyé ofereix una programació d'exposicions estable amb activitats integrades ben transversals. Des de l'atenció individualitzada a les persones visitants a la realització de tallers, visites guiades per artistes, cicles de conferències, intervencions al poble, cicles de projeccions, propostes específiques i treballs en procés, buscant el foment del pensament creatiu i l'esperit crític, la participació, la mediació i la integració en tot moment.

L'Espai d'Art i Creació és un centre amb plena vinculació al territori, a Alella i al Maresme, però té alhora una visió i un impacte supralocals. Gràcies a la seva tasca i a la relació amb altres centres, festivals, institucions, iniciatives o agents culturals, Can Manyé és un equipament reconegut i consolidat. 

En l'àmbit educatiu s'impulsa un projecte de continuïtat vinculat a la programació expositiva anual, actualment actiu a les escoles públiques i a l'Institut d'Alella, obert a d'altres centres interessats i a col·laboracions amb centres d'ensenyament d'arts i d'adults. 

Des de Can Manyé s'impulsen també projectes literaris destinats a la difusió i la promoció de la llengua i la literatura catalana. Destaquen el festival Espais de Poesia i els Premis Literaris Alella a Maria Oleart, de poesia, i Alella a Guida Alzina, de relats, entre d'altres.

can manyé Can Manyé

L'edifici de Can Manyé, de 200m², disposa de tres espais principals:

- Espai central o expositiu: sala gran on s'acullen les exposicions, instal·lacions i, en general, les propostes artístiques. És una nau amb sostre entrebigat de ferro i llum natural, mòduls de diferents mides permeten distribuir l'espai.

- Espai audiovisual: sala de petites dimensions i d'aforament reduït que complementa l'espai central. L'absència de llum natural és idònia per a la projecció d'audiovisuals.

- Espai de tallers o altell: espai polivalent per a xerrades, conferències, tallers, però també instal·lacions o mostres.

- Altres espais: Can Manyé també compta amb una zona de recepció, espai d'oficina i zona de magatzem.

Veure la Carta de Serveis de Can Manyé

Tècnica de cultura
Elena Alcina Saltor
Personal de suport
Maria Aguero
Regidora
Elisabet Vilaró i Gea
DESTAQUEM
Francesca Llopis (Barcelona, 1956) i Vanessa Pey (Tarragona, 1973) recuperen la seva col·laboració artística, iniciada l'any 2016, amb el nou projecte “Implosions” que es podrà visitar del 17 de març al 5 de maig a Can Manyé.Llegir més
Pujar al principi de la pàgina