Portada|Cultura i Festes|Regidoria de Cultura|Can Manyé. Espai d'art i creació
Filtrar esdeveniments
Can Manyé. Espai d'art i creació
Telèfon
935408723
Localització
Horari

Dimecres, dijous i divendres de 17 a 20h. Dissabte i diumenge d'11 a 14h.
Tancat de l'1 al 31 d'agost.

L'espai d'art i creació Can Manyé és la reconversió d'una antiga fàbrica tèxtil, al nucli històric d'Alella en equipament cultural públic dedicat a la creació, producció i difusió de l'art, la cultura i el pensament contemporani. Té per objectiu desenvolupar programes de recerca, producció i exhibició de projectes artístics contemporanis duts a terme per creadors professionals d'àmbit local, nacional i internacional, tant a nivell formal com conceptual i contribuir al desenvolupament i la difusió de la cultura al municipi. A Can Manyé es vol treballar per imbricar les propostes més experimentals i eclèctiques de cultura contemporània amb trets característics, entitats i col·lectius d'Alella i de la comarca del Maresme.

Dinàmic i actiu, Can Manyé ofereix una programació d'exposicions i activitats integrades i vinculades com tallers, visites guiades, cicles de conferències, intervencions al poble, cicles de projeccions, propostes específiques i treballs en procés, buscant en tot moment la participació i la complicitat dels alellencs i les alellenques.

Així mateix volem també donar especial atenció als artistes emergents vinculats a la comarca i al context social on es troba ubicat l'espai. Can Manyé ofereix també un programa de propostes, en forma de visites guiades, tallers, especialment adreçades a l'educació primària, secundària, batxillerats, escoles d'arts i ensenyament d'adults, que permetin una aproximació al món de l'art contemporani i  també promoure el pensament creatiu i contribuir al desenvolupament del pensament crític.

Des de Can Manyé s'impulsen també projectes literaris destinats a la difusió i la promoció de la llengua i literatura catalana, com ara el festival Espais de Poesia, els Premis Literaris "Alella a Maria Olear", de poesia, i "Alella a Guida Alzina", de relats, així com la Mostra Literària del Maresme.


can manyéCan Manyé

L'EDIFICI
L'espai d'art i creació Can Manyé disposa de tres espais diferents:

Espai central:
Acull exposicions, instal·lacions i, en general, les propostes artístiques. És una nau amb sostre entrebigat de ferro i llum natural. Diferents mòduls permeten distribuir l'espai de manera dinàmica i plantejaments expositius dinàmics

Espai audiovisuals:
Es tracta d'una sala de petites dimensions que complementa l'espai central. L'absència de llum natural fa la sala especialment idònia per a la projecció d'audiovisuals.

Espai altell:
Es tracta d'un espai polivalent, on s'hi poden dur a terme xerrades, conferències, però també instal·lacions, mostres,  relacionades o no,  amb l'activitat que s'esta desenvolupant a l'espai central.


Veure la Carta de Serveis de Can Manyé

Directora Can Manyé
Mercè Pomer
Personal de suport

Queralt Morros

DESTAQUEM
Una dotzena de propostes vinculen art, ciència i salut a través d'un projecte liderat per Can Manyé i Can Ruti inspirat per la pandèmia. El programa s'enceta el 29 d'octubre amb l'obertura de l'exposició “IN_CERT”, a Can Manyé. Un recull de peces de Nora Ancarola i Jo Milne que es podrà visitar fins al 13 de febrer.Llegir més
Pujar al principi de la pàgina