Portada|Medi ambient|Animals de companyia
 
Versiˇ per imprimir
Animals de companyia
Ja ha entrat en vigor la nova ordenanša d'animals d'Alella que vetlla per fomentar la tinenša responsable i la bona convivŔncia en el municipi entre les persones i els animals.
T'expliquem els punts mÚs rellevants:


Ě Gos lligat A les vies i espais p˙blics en general, tots els gossos han d'anar lligats, excepte en les zones destinades al seu esbarjo. TambÚ han d'anar lligats en camins de la perifŔria del nucli urbÓ on puguin circular-hi vehicles, bicicletes o amb una elevada freqŘentaciˇ de vianants, per evitar riscos.


Gos perillˇsĚ  Els gossos de races potencialment perilloses han d'anar sempre lligats i portar un morriˇ adequat a la seva raša, incl˙s en les Órees d'esbarjo per a gossos. La persona que els condueix ha de dur sempre a sobre la corresponent llicŔncia municipal administrativa.


Animals acompanyatsĚ  Cal tenir cura que els animals, ni sols ni acompanyats, no molestin al ve´nat incl˙s en hores diŘrnes. No deixis l'animal desatŔs en espais oberts (patis, balcons, terrasses...) per evitar que puguin afectar amb les seves deposicions i orins el ve´nat o la via p˙blica.

Gossos parc infantilĚ  No es permet l'accÚs d'animals als parcs infantils. Fer ˙s de les Órees d'esbarjo per a gossos que hi ha al municipi (a La Serreta, al costat de giratori de Can Sans i a Can Sors).


  


Gos pici-cacaĚ  S'han de recollir sempre els excrements i diluir amb aigua les miccions dels animals per mantenir net l'espai p˙blic. 


GallinesĚ  En cas de tinenša i cria d'animals per l'autoconsum (aus de corral, conills...) en domicilis particulars, cal comunicaciˇ prŔvia a l'Ajuntament.

Animals de carrerĚ  No es permet alimentar animals salvatges ni rodamˇns (coloms, porcs senglars, gats de carrer...) a la via p˙blica o a les zones privades exteriors, exceptuant les persones autoritzades per l'Ajuntament.


CensĚ  ╔s obligatori registrar els gossos, gats i fures al cens municipal en el termini indicat per l'Ordenanša (mÓxim tres mesos a comptar des de la seva data d'adquisiciˇ). MÚs informaciˇ en aquest enllaš

Pujar al principi de la pÓgina