Notícies
Publicat el 9 de juny de 201609.06.2016
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Preparatius contra els incendis forestals
Cal la implicació de tota la ciutadania per salvaguardar el poble del perill del foc

Neteja franges perimetralsS'apropa l'estiu i creix el risc d'incendis forestals. L'Ajuntament, amb la col·laboració d'altres administracions, ja ha començat a prendre mesures per tal de minimitzar el risc d'incendi, però cal la implicació de tota la ciutadania per salvaguardar el poble del perill del foc. 
A finals de maig ja havien finalitzat els treballs de neteja de les franges de protecció perimetral als barris de Can Comulada i Nova Alella, una actuació que ha tingut un cost de 6.207€.
A aquestes tasques se sumen els treballs de manteniment de camins i pistes forestals del Pla de Prevenció d'Incendis (PPI). Enguany s'ha actuat en dues pistes forestals: la que connecta el carrer Empordà amb la pista carenera i la que comunica Nova Alella i Can Comulada. Els treballs han suposat una despesa de 1.962€, el 90% de la qual ha estat assumida per la Diputació de Barcelona.
A més, estan pendent de concretar d'altres actuacions: el manteniment del ferm del camí que Neteja franges perimetralscomunica Alella Parc i la carretera BP-5002 al coll de Font de Cera i del que enllaça el carrer Riera Alta amb el Camí del Greny per la Pedrera. L'Ajuntament també tenia previsió d'actuar en diverses zones verdes de Can Comulada i en una parcel·la municipal d'Alella Parc.

Operatius de vigilància i prevenció
A les actuacions sobre el terreny cal afegir el desplegament de recursos humans de control i vigilància. A mitjan juny es posarà en marxa l'operatiu del Pla d'Informació i Vigilància, que duen a terme la xarxa de Parcs de la Diputació amb la col·laboració de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF).

Seguiu les recomanacions per evitar el risc d'incendis al bosc

Pujar al principi de la pàgina