Notícies
Publicat el 9 de juny de 201609.06.2016
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Afectació dels pins del Bosquet i altres pinedes del municipi per un fong que ataca les fulles

Pins amb fongsEls tècnics de plagues de la Generalitat han pogut comprovar que els pins del Bosquet estan afectats pel fong Thyriopsis halepensis, una plaga que afecta bona part dels pins pinyers de la comarca.  Aquest fong, que també afecta altres pinedes del municipi, ataca les fulles antigues dels pins, les que tenen un o més anys. Els brots d'aquest any no haurien de resultar afectats, però com que a la capçada dels pins hi ha fulles de fins a tres anys, l'efecte final acaba essent que els pins queden sense fulles i semblen morts. Però no ho estan.

Les afectacions per aquest fong són relativament recents i no s'han estudiat encara suficientment. El que sí que s'ha constatat és que cada any aquest fong s'expandeix més, molt probablement per l'increment de la temperatura i les alteracions en els cicles de precipitacions degudes al canvi climàtic. Els tècnics recomanen fer un tractament experimental amb fungicides a la tardor per intentar protegir les fulles de cara a afectacions de la primavera vinent.

Els efectes d'aquest fong se sumen a les afectacions provocades per la processionària i per dues espècies d'escarabat Tomicus (Destruens i Pinniperda), que s'han detectats a moltes pinedes de la comarca.

Pujar al principi de la pàgina