Notícies
Publicat el 15 de gener de 201615.01.2016
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Del 25 de gener al 5 de febrer es poden presentar les sol·licituds a la segona convocatòria per a ajuts a menors del curs 2015-2016
L'Ajuntament va destinar l'any passat més de 111.000€ a atendre les necessitats de les famílies que es troben en una situació de vulnerabilitat social i manca de recursos econòmics.

L'Ajuntament obre del 25 de gener al 5 de febrer  la segona convocatòria d'ajuts per a menors per al curs escolar 2015-2016 per la qual es regulen les prestacions econòmiques que es concedeixen per ajudar a sufragar les despeses de menjador i el pagament de la llar d'infants a les famílies que es troben en una situació de vulnerabilitat social i manca de recursos econòmics. Per poder accedir a les prestacions cal que l'infant i la seva família o tutors estiguin empadronats a Alella i escolaritzats a les llars d'infants o els centres educatius d'infantil, primària i secundària, i que la renda disponible de la unitat familiar sigui igual o inferior a 1,3 vegades l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) mensual.

Les sol·licituds s'han de lliurar, juntament amb tota la documentació requerida, a les oficines de l’Àrea de Serveis a les Persones. Per poder optar als ajuts cal reunir els requisits necessaris i emplenar l'imprès de sol·licitud i la resta de documentació que trobareu en aquest enllaç.

Més d'un centenar de famílies reben ajuts a menors

L'Ajuntament va destinar l'any passat més de 111.000€ a ajuts a menors.  La quantia de les subvencions i el número de menors que es beneficien d'aquest suport pràcticament s'ha duplicat en els darrers sis anys. L'any passat, es van beneficiar d'aquest ajuts un total de 175 menors, de 108 famílies que van presentar les sol·licituds i reunien els requisits requerits a la convocatòria. Més del 80% dels menors que van rebre les prestacions són nascuts a Catalunya, i un 18% procedeixen d'Amèrica llatina, nord d’Àfrica i Europa. 
A més d'aquests ajuts específics per a l'escolarització de menors, l’àrea de Serveis a les Persones va concedir l'any passat més de 46.000€ d'ajuts per cobrir necessitats bàsiques de famílies d'Alella amb manca de recursos.

Procedència dels menors
Catalunya: 144 menors
Amèrica llatina: 15 menors
Nord d’Àfrica: 15 menors
Europa: 1 menor
Total: 175 menors

Evolució dels ajuts

Evolució ajuts a menors

Informació ajuts a menors

Pujar al principi de la pàgina