Portada|Serveis socials|Alella Poble Cuidador
 
Versió per imprimir
Alella Poble Cuidador
Alella poble cuidador

PRESENTACIÓ DEL PROJECTE

Alella ha començat a donar els primers passos per tirar endavant una xarxa comunitària de suport a la comunitat, impulsada conjuntament per veïnes i veïns del poble, entitats alellenques, la Fundació Sant Francesc d'Assís i l'Ajuntament d'Alella.

L'objectiu d'aquesta iniciativa, que compta amb el suport de la Fundació La Caixa, és donar suport i acompanyament a persones que tenen una malaltia crònica, estan al final de la seva vida o pateixen solitud, per tal que se sentin acompanyades i cuidades. La xarxa té també la voluntat de ser una eina d'acompanyament i recolzament per a les famílies que viuen una situació de dol.

La iniciativa se centra en tres àmbits d'intervenció: cura i acompanyament, capacitació i educació i sensibilització. El treball es concretarà mitjançant el desenvolupament de diverses iniciatives relacionades amb cadascun dels àmbits, com la creació d'un grup de voluntariat per l'acompanyament, el programa de suport a persones cuidadores i/o en situació de dol o el programa escoles cuidadores, entre d'altres. 

El punt de partida van ser el taller de presentació i formació que es va fer els dies 6 i 7 de novembre en el qual van participar més d'una quarantena de persones. 

Alella es declara poble cuidador

El Ple de l'Ajuntament, celebrat aquest dimecres 30 de desembre de 2020, ha aprovat per unanimitat el manifest "Alella, poble cuidador", promogut per la Xarxa Comunitària Cuidadora  de suport a la comunitat, impulsada conjuntament per veïnes i veïns del poble, entitats i institucions alellenques i l'Ajuntament d'Alella. La declaració institucional aprovada, que va ser presentada pels grups municipals d'ERC+SxA, Gd'A i AP-PSC i recolzada també per JxCAT, AA-CUP i Cs.

Manifest Alella Poble Cuidador

Manifest Alella Poble Cuidador

Manifest Alella Poble Cuidador

Fitxer: Manifest_Alella_poble_cuidador.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 80.21 kB

Jornades Alella Poble Cuidador

7 i 8 de maig de 2022

MÉS INFORMACIÓ I AGENDA D'ACTIVITATS EN LA WEB D'ALELLA POBLE CUIDADOR

Si hi voleu donar suport com a veïnes/veïns, heu de fer clic aquí
Si hi voleu donar suport com a Entitat, heu de fer clic aquí

Per a  més informació podeu contactar amb alella@poblesquecuiden.org


Pujar al principi de la pàgina