Portada|Serveis socials|Alella Poble Cuidador
 
Versió per imprimir
Alella Poble Cuidador
Alella poble cuidador

PRESENTACIÓ DEL PROJECTE

Alella ha començat a donar els primers passos per tirar endavant una xarxa comunitària de suport a la comunitat, impulsada conjuntament per veïnes i veïns del poble, entitats alellenques, la Fundació Sant Francesc d'Assís i l'Ajuntament d'Alella.

L'objectiu d'aquesta iniciativa, que compta amb el suport de la Fundació La Caixa, és donar suport i acompanyament a persones que tenen una malaltia crònica, estan al final de la seva vida o pateixen solitud, per tal que se sentin acompanyades i cuidades. La xarxa té també la voluntat de ser una eina d'acompanyament i recolzament per a les famílies que viuen una situació de dol.

La iniciativa se centra en tres àmbits d'intervenció: cura i acompanyament, capacitació i educació i sensibilització. El treball es concretarà mitjançant el desenvolupament de diverses iniciatives relacionades amb cadascun dels àmbits, com la creació d'un grup de voluntariat per l'acompanyament, el programa de suport a persones cuidadores i/o en situació de dol o el programa escoles cuidadores, entre d'altres. 

El punt de partida van ser el taller de presentació i formació que es va fer els dies 6 i 7 de novembre en el qual van participar més d'una quarantena de persones. 

Alella es declara poble cuidador

El Ple de l'Ajuntament, celebrat aquest dimecres 30 de desembre de 2020, ha aprovat per unanimitat el manifest "Alella, poble cuidador", promogut per la Xarxa Comunitària Cuidadora  de suport a la comunitat, impulsada conjuntament per veïnes i veïns del poble, entitats i institucions alellenques i l'Ajuntament d'Alella. La declaració institucional aprovada, que va ser presentada pels grups municipals d'ERC+SxA, Gd'A i AP-PSC i recolzada també per JxCAT, AA-CUP i Cs.

Manifest Alella Poble Cuidador

Manifest Alella Poble Cuidador

Manifest Alella Poble Cuidador

Fitxer: Alella__poble_cuidador___Pla_d_Actuacio__769__Anual_2021.pd_f__2_.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 140,11 kB

Tallers formatius oberts a tothom

Propera activitat

Sessió formativa sobre el document de voluntats anticipades


Es tracta d'un cicle de 9 sessions de formació per cuidar les persones que cuiden. Aquest cicle formatiu està dissenyat per abordar les següents àrees:

 1. SABER: Contingut tècnic adreçat a potenciar els coneixements.
 2. SER: Principis i valors enfocats a reconèixer les emocions.
 3. FER: Eines i competències pensades per reforçar els recursos i l'empoderament.

El cicle començarà el dimecres 7 d'abril, i es farà una sessió per setmana, sempre en dimecres, de 16.30 a 18h. El programa del cicle formatiu és el següent:

 • 7 d'abril: CONFORT EMOCIONAL
 • 14 d'abril: CONFORT FÍSIC
 • 21 d'abril: CUIDAR-SE PER CUIDAR
 • 28 d'abril: INSPIRAR-SE PER CREAR
 • 5 de maig: BON TRACTE
 • 12 de maig: PARLEM DE DOL
 • 19 de maig: PERSONA I DEMÈNCIA
 • 26 de maig: IOGA
 • 2 de juny: DIETÈTICA I NUTRICIÓ

Més informació sobre el programa aquí. Es tracta d'un cicle formatiu que ha tingut molt d'èxit en els últims anys.


A dia d'avui, degut a la situació de la pandèmia, estem preveient que les sessions seran online per Zoom.


La participació a les sessions és GRATUÏTA, i està limitada a 15 persones. Deixarem un primer termini fins al 20 de març en què només les persones que viuen a Alella o que tenen alguna persona de la família resident a les entitats d'Alella podran inscriure's. Passada aquesta data, si encara quedessin places disponibles, obriríem el curs a altres persones cuidadores d'altres municipis. 


La inscripció s'ha de fer en aquest enllaç: INSCRIPCIONS 

Si hi voleu donar suport com a veïnes/veïns, heu de fer clic aquí
Si hi voleu donar suport com a Entitat, heu de fer clic aquí

Per a  més informació podeu contactar amb alella@poblesquecuiden.org


Pujar al principi de la pàgina