Portada|Serveis socials|Servei de Teleassistència
 
Versió per imprimir
Servei de Teleassistència
Servei de Teleassistència

Consisteix en la instal·lació d'un aparell molt senzill a l'habitatge de l'usuari, connectat mitjançant la línia telefònica a una central receptora, amb la qual es pot comunicar en cas d'urgència simplement prement un botó. Des del Centre d'Atenció, uns professionals atenen la consulta i activen, si cal, el recurs més adient a la situació (localitzar els familiars o persones de contacte, desplaçar al domicili de la persona usuària una Unitat Mòbil o activar altres serveis d'urgència com el 061, els Bombers, la Guàrdia Urbana, etc.).

El servei es pot sol·licitar també adaptat per a persones amb dificultats de comunicació. Un dispositiu s'afegeix a l'aparell tradicional i permet a persones amb discapacitat auditiva o amb dificultats de la parla utilitzar la teleassistència garantint una comunicació adaptada a les seves necessitats. La necessitat d'adaptar el servei es valora individualment.

Es tracta d'un servei permanent que funciona les 24 hores del dia tots els dies de l'any i que té per finalitat ajudar a les persones grans, amb discapacitat i/o amb dependència perquè puguin continuar vivint al seu domicili amb seguretat i reduint el risc d'aïllament.

A més d'actuar en casos d'emergència, el servei també actua de forma preventiva mantenint un contacte telefònic continuat amb la persona usuària.

El servei de teleassistència s'ofereix a tots els domicilis disposin o no de telèfon fix.

Aquest servei es pot sol·licitar a través dels Centres de Serveis Socials i no té cap cost per a la persona.

Pujar al principi de la pàgina