Notícies
 
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Aprovat inicialment el projecte executiu del futur espai cultural del carrer Santa Madrona

Render imatgesEl Ple de l'Ajuntament, en la sessió celebrada el 30 de juliol, va aprovar inicialment el projecte executiu de l'equipament sociocultural que es construirà al carrer de Santa Madrona, un edifici que per les seves dimensions i característiques ha d'esdevenir  el gran espai cultural del municipi i un punt de trobada per a les entitats i per a la ciutadania. 
El projecte va ser aprovat amb els vots a favor d'ERC+SxA, Alella Primer i CiU, i l'abstenció de Gd'A, Alternativa per Alella-CUP i PP.
L'Ajuntament va adjudicar el passat mes de març a l'empresa  Pol Femenias Arquitectes SLP la redacció del projecte bàsic i d'execució del nou espai cultural per un import de 99.599 euros. La seva proposta va ser la millor valorada dels 19 treballs que es van presentar al concurs d'idees convocat per l'Ajuntament.
El nou espai cultural disposarà d'una superfície construïda de 2.162 m2, situat entre els carrers Madrona, Santa Teresa i la plaça de Can Patatina, i dividits en planta baixa i dos pisos (més una part soterrània vinculada a l'espai escènic). 
L'edifici acollirà una sala polivalent d'un total de 800 m2, inclouen la sala, l'espai escènic, el magatzem i els camerinos. La sala estarà dotada de grades retràctils i un ampli espai escènic, amb capacitat per a 300 persones assegudes i entre 500 i 600 de peu dret amb les cadires retirades. El nou equipament disposarà de dues sales destinades a l'escola de dansa, amb els vestidors corresponents, una sala de música i tres bucs d'assajos. 
El projecte aprovat preveu destinar un espai de prop de 300 m2 per a ús social del Casal d'Alella. L'equipament també disposarà  d'una altra sala polivalent, més petita, amb capacitat per a 60 o 70 persones, a més de despatxos. L'accés al centre cultural es farà des de la plaça de Can Patatina i l'entrada a l'espai del Casal es preveu des del carrer de Santa Madrona i hi haurà un accés alternatiu pel carrer de Santa Teresa.

La construcció del nou equipament suposarà una remodelació urbanística de l'entorn que permetrà donar continuïtat al carrer de Santa Teresa i la connexió d'aquest vial amb la plaça de Can Patatina.
El cost previst del projecte executiu ascendeix a 2.975.200 euros (IVA inclòs).  A aquesta quantitat caldrà afegir 618.000 euros de dotació de l'espai escènic i 168.000 euros per les grades retràctils, 122.000 euros de la direcció tècnica, més mig milió d'euros aproximadament per la compra dels terrenys annexes dels carrer Santa Madrona i Santa Teresa.

Està previst que les obres s'adjuquiquin abans de final d'any i que puguin començar durant el primer trimestre de 2016.

Formulari de suggeriments
Per tal de copsar l'opinió de la ciutadania sobre el nou equipament, l'Ajuntament va convocar un acte públic de presentació del projecte el passat 29 de juliol a Can Lleonart i ha instal·lat els plànols i les imatges virtuals del projecte a la cartellera de Mercat Municipal perquè tothom qui vulgui pugui conèixer com serà el futur espai cultural. A més, s'ha habilitat un formulari, al qual es pot accedir des d'aquest accés, perquè els ciutadans puguin enviar les seves opinions i suggeriments sobre aquesta obra. Els formularis, en cap cas tindran la consideració d'al·legacions al projecte, també es facilitaran des de l'OAC a partir de la setmana vinent.

Projecte espai cultural   Alçat projecte

 

Accés espai cultural

Espai interior


Vista carrer Santa Madrona  Vista carrer Santa Teresa

Informació relacionada
Amb la col·locació de la primera pedra es va donar el passat diumenge el tret de sortida a les obres del nou equipament
L'acte es farà a les 12h al solar del futur equipament, al carrer de Santa Madrona, i comptarà amb la presència de la consellera de Governació de la Generalitat, Meritxell Borràs
Les obres s'adjudicaran abans de final d'any i començaran a executar-se durant el primer trimestre de 2016
L'Ajuntament ha adquirir un solar de més de 360 m2 de la finca contigua per poder ampliar la superfície del futur equipament sociocultural
L'alcalde d'Alella, Andreu Francisco, i el president de l'Associació Casal d'Alella, Albert Garcia, han formalitzat aquest divendres la cessió de la finca de Santa Madrona, 12
El Ple aprova un nou conveni que permetrà construir un nou equipament cultural de titularitat municipal i el local social del Casal en la mateixa ubicació que té ara
Pujar al principi de la pàgina