Notícies
Publicat el 18 de juny de 201518.06.2015
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Informació sobre els casos d'urticària originats per l'estada al Bosquet
Mentre s'esbrinen les causes que han desencadenat les erupcions, l'Ajuntament recomana la població que no faci ús d'aquest espai

El BosquetL'Ajuntament ha demanat a l'Agència de Salut Pública de Catalunya que faci un estudi de la zona del Bosquet per esbrinar l'origen que va desencadenar les erupcions cutànies a algunes de les persones que van participar al tradicional Aplec de l'Arròs celebrat el passat diumenge.
Després de tenir coneixement d'aquestes afectacions, l'Ajuntament es va posar en contacte amb la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat de la Generalitat per informar-los de la situació i demanar-los assessorament.  En una primera inspecció a la zona realitzada el passat dimarts pel Cap de Secció de Boscos i Recursos Forestals, i d'acord a l'opinió dels especialistes de sanitat forestal, inicialment s'ha determinat que “és improbable que la causa dels casos d'urticària sigui la processionària ja que fa molt temps que les erugues han fet les processions i ara estan en fase de pupa soterrades”.

Aquest és també el criteri dels especialistes en plagues forestals del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat, després de realitzar les primeres inspeccions oculars. Els tècnics de sanitat forestal han agafat diferents mostres del terreny i dels arbres que s'estan analitzant per poder esbrinar la causa que provoca aquestes reaccions.



Es dóna la circumstància que l'Ajuntament havia pres mesures extraordinàries per evitar riscos d'afectacions cutànies derivats de la processionària. En concret es van fer dues actuacions complementàries a les tasques de manteniment que es fan habitualment.

  • El dijous 11 de juny l'empresa que s'encarrega del manteniment de l'arbrat viari va realitzar una inspecció de la zona del Bosquet en la qual es va comprovar que no hi havia erugues processionàries i es van eliminar les bosses buides que quedaven als arbres. 
  • Dissabte i diumenge, a primera hora del matí, es van ruixar els troncs i el terra de la pineda amb prop de 50.000 litres d'aigua de mina.

Mentre s'esbrinen les causes que han desencadenat les erupcions, l'Ajuntament RECOMANA la població que no faci ús d'aquest espai. Aquesta recomanació s'ha fet arribar als centres educatius i es notificarà als organitzadors de casals d'estiu per tal que no facin activitats en les pinedes del municipi fins que no s'aclareixi l'origen de les urticàries.

Pujar al principi de la pàgina