Notícies
Publicat el 21 de maig de 202421.05.2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Ajuntament dignifica el carrer Àfrica i el seu entorn
Estrena carrer Àfrica

Més d'un centenar de persones es van aplegar diumenge, 19 de maig, en l'estrena de la remodelació del carrer Àfrica i el seu entorn que dignifica un espai públic emblemàtic d'aquest barri. La benvinguda al nou espai es va celebrar amb una festa amb jocs per a la canalla i un vermut musical. L'alcalde d'Alella, Marc Almendro, va agrair el veïnat la seva col·laboració i paciència durant els mesos d'obres que han permès canviar la imatge i dignificar un dels espais de referència del municipi com a lloc de trobada de la ciutadania. L'alcalde va remarcar que amb la remodelació es millora l'accessibilitat i la sostenibilitat i s'amplia l'espai destinant als vianants. 

Les obres es van iniciar l'1 de febrer i han suposat una inversió de 283.425 euros. Seguint el projecte elaborat per l'estudi d'arquitectura i paisatge d'Isabel Bennasar, s'ha remodelat aquest àmbit amb la creació d'un nou espai públic a la pista que existia anteriorment,  la connexió amb l’àrea de jocs de la Gegantona Facunda i la reurbanització del carrer Àfrica.

Amb aquesta actuació s'ha ampliat i adequat  l'espai destinat als vianants i dignificant i millorant la qualitat de l'entorn amb la renovació de la pavimentació, l'enllumenat, la jardineria i el mobiliari urbà. La intervenció també ha comportat la pavimentació de la vorera del carrer del Maresme, la creació de nous passos de vianants i la millora de la connexió existent fins al carrer de Montagut. 

La pista asfaltada s'ha reconvertit en un espai d'estada, de sauló compactat, enjardinat i accessible, amb connexió amb la zona de jocs existent mitjançant una rampa de comunica els dos espais.  A més, s'han instal·lat unes grans jardineres amb arbrat i espècies arbustives i mobiliari urbà. També s'ha incrementat l'espai per a vianants del carrer Àfrica, s'han suprimit els aparcaments i s'ha reconvertit en una via de plataforma única, amb voreres més amplies i arbrat. 

×  
L'Ajuntament d'Alella remodela l'espai públic del carrer Àfrica i el seu entorn L'Ajuntament d'Alella remodela l'espai públic del carrer Àfrica i el seu entorn

  

Pujar al principi de la pàgina