Notícies
Publicat el 2 de febrer de 202402.02.2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Comencen les obres de millora de l'entorn del carrer Àfrica
Obres carrer Àfrica

Ha arribat el moment d'endreçar el carrer Àfrica i el seu entorn. L'1 de febrer es va donar el tret de sortida per fer realitat el projecte de millora de l'espai públic de l'entorn del carrer Àfrica. La proposta, signada per l'estudi d'arquitectura i paisatge d'Isabel Bennasar, planteja la millora urbana d'aquest àmbit, amb la creació d'un nou espai públic a la pista que existeix actualment, la connexió amb l’àrea de jocs de la Gegantona Facunda i la reurbanització del carrer Àfrica.

L'objectiu és ampliar i condicionar l'espai destinat als vianants i millorar la qualitat de l'entorn amb la renovació de la pavimentació, l'enllumenat, la jardineria i el mobiliari urbà. La intervenció inclou també la pavimentació de la vorera del carrer del Maresme, la creació de nous passos de vianants i la millora de la connexió existent fins al carrer de Montagut. 

Es proposa transformar la pista actual en un espai d'estada enjardinada i s'assegura l'accessibilitat i la connexió amb la zona de jocs existents, mitjançant una rampa que comunica els dos espais. A més, s'instal·laran grans jardineres amb arbrat i espècies arbustives i mobiliari urbà. També s'incrementa l'espai per a vianants del carrer Àfrica, s'eliminen els aparcaments i es reconverteix en una via de plataforma única, amb voreres més amplies i arbrat. 

L'obra ha estat adjudicada a l'empresa Tebancat SL per 283.425€ i té un termini d'execució previst de tres mesos. L'Ajuntament ha mantingut reunions amb els comercials i veïns i veïnes del barri per explicar el projecte i el desenvolupament de les obres. La principal afectació es produirà en el darrer mes dels treballs, quan serà necessari restringir l'aparcament i la circulació al carrer Àfrica i es tallarà la connexió des del carrer del Maresme.  

Primera fase Segona fase Tercera fase

Render carrer Àfrica

Pujar al principi de la pàgina