Notícies
Publicat el 5 de gener de 202405.01.2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Una enquesta constata els resultats positius del Programa d'Atenció Terapèutica
Serveis Socials

Una enquesta revela els resultats positius i l'eficàcia de la psicoteràpia sistèmica breu en l’àmbit dels serveis socials. L'enquesta ha estat realitzada a una vintena de persones ateses en aquests darrers dos anys en el Programa d'Atenció Terapèutica (PAT) que ofereix l'Ajuntament a través de l'empresa Briet Therapy Center.

El programa, que es va iniciar fa deu anys, ha estat un pilar fonamental en l'atenció a les persones i famílies que es troben en situacions de vulnerabilitat o conflicte. El PAT ofereix una intervenció especialitzada terapèutica d'acord amb la necessitat que plantegen les persones i les seves famílies. 

Fa dos anys es va canviar l'orientació terapèutica per la teràpia sistèmica breu, una modalitat que se centra en l'atenció a les dinàmiques familiars i com aquestes poden afectar la salut mental dels individus. En aquest programa també s'atenen les persones afectades per situacions d'urgència i emergència, desastres o catàstrofes que puguin succeir al municipi. Al programa s'accedeix mitjançant la derivació de Serveis Socials de l'Ajuntament, que és qui autoritza la durada i la freqüència del tractament.

Segons els resultats de l'enquesta d'avaluació, el programa ha demostrat ser eficaç en el manteniment al llarg de temps dels canvis realitzats durant la teràpia i també en els efectes positius que ha tingut per fer front a altres problemes que han sorgit dins del nucli familiar. 

Els resultats són molt encoratjadors, ja que indiquen que el programa no només està aconseguint canvis positius durant el període de teràpia, sinó que aquests canvis es perllonguen en els temps. Aquesta informació és una eina valuosa per a l'Ajuntament per continuar millorant i adaptant el programa a les necessitats de la comunitat.

Pujar al principi de la pàgina