Notícies
Publicat el 4 de desembre de 202304.12.2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Ajuntament promou les energies renovables amb ampli desplegament de plaques solars
Plaques solars

L'Ajuntament finalitza l'any donant un impuls important en el seu camí cap a la transició energètica, la reducció d'emissions i l'adaptació al canvi climàtic, aprofitant una de les fonts d'energia renovable més important: el Sol.

Aquest mes de desembre culminarà un treball iniciat fa mesos per al desplegament d'una xarxa de sistemes fotovoltaics que permetrà subministrar energia elèctrica a la major part dels edificis públics municipals aprofitant l'energia solar. 

L’ús d'aquesta tecnologia permet un estalvi energètic i redueix l’ús de combustibles fòssils i les emissions contaminants. A més, la instal·lació de plaques solars a les teulades minimitza l'impacte visual als edificis. 

Més de 220 panells
Al novembre es va enllestir la instal·lació de 163 mòduls fotovoltaics repartits en quatre edificis públics: 42 a l'Ajuntament, 58 al Mercat Municipal, 36 a l'Escola Fabra i 27 a la comissaria de la Policia Local. Aquest mes de desembre es preveu instal·lar 60 panells més a l'edifici del Consultori Local d'Alella. Amb les noves instal·lacions s'aconsegueixen 137 kWp nous de potència elèctrica fotovoltaica dels edificis municipals.

A més, i en paral·lel, s'està redactant el projecte de millora energètica al magatzem de la Brigada Municipal a Can Segura, l'espai públic amb major capacitat per a la instal·lació de plaques solars. Aquesta intervenció permetrà incrementar la xarxa amb 75 kWp més.  

La inversió en aquestes actuacions, sense comptar la de Can Segura, ha comportat una despesa de més de 123.000 euros, per a la qual l'Ajuntament disposa d'una subvenció de 70.000 euros procedents del programa de suport a la rehabilitació energètica d'edificis de l'Institut Català de l'Energia, nodrit dels fons europeus Next Generation.

La Diputació també ha concedit una subvenció per a la realització del projecte d'instal·lació de plaques fotovoltaiques a Can Segura.
 Les noves instal·lacions complementen les que ja estaven en funcionament a l'Escola La Serreta, l'Escola Fabra i les Antigues Escoles Fabra. 

Pujar al principi de la pàgina