Notícies
Publicat el 10 de novembre de 202310.11.2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
El Ple aprova dues modificacions de POUM al carrer Gurri i l'avinguda Sant Mateu
Gurri 10

El Ple del 26 de novembre va donar llum verda a dues noves modificacions del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) i va finalitzar la tramitació d'una altra modificació. A la sessió es va aprovar inicialment la modificació del subàmbit del carrer Gurri, 10, al barri del Rost, i el subàmbit de la Fàbrica de Pintures, al carrer Torrent
de Vallbona, 53.

El POUM, aprovat l'any 2014, qualifica el subàmbit del carrer Gurri com a espai lliure públic sense preveure cap mecanisme de gestió per a l'obtenció dels sòls. La titularitat del carrer Gurri és privada i l'Ajuntament no pot fer front a la inversió que l'expropiació i la posterior urbanització, per aquest motiu s'ha optat per traslladar l'edificabilitat al costat de la Fàbrica de Pintures, on es preveia la construcció de 12 habitatges dotacionals, però no s'ha aconseguit la viabilitat financera per dur-los a terme durant
aquests anys. Aquesta modificació no afecta la zona verda i l'edifici de la Fàbrica de Pintures. La modificació es va aprovar amb els vots a favor d'ERC+SxA, Alella Primer PSC i Primàries Alella i l'abstenció de Per Alella Junts-CM i PP.

Canvi de clau a l'avinguda Sant Mateu 4-6

El Ple també va aprovar la modificació puntual del POUM a l'avinguda Sant Mateu, 4.-6, definit com a sistema d'equipament públic. Per no fer front al cost d'expropiació, l'Ajuntament ha considerat convenient modificar les parcel·les a clau 9, que permet la construcció d'habitatges dotacionals, residències, centres sociosanitaris o escoles privades. Aquesta modificació es va aprovar amb l'abstenció de Per Alella Junts-CM, PP i Primàries Alella.

Les dues modificacions estan a exposició pública fins al 8 de desembre de 2023.

Recta final de la modificació de l'àmbit de la Torre del Governador

A la sessió també es va aprovar provisionalment la modificació puntual del POUM que preveu l'augment de l'edificabilitat de la Torre del Governador, per poder encabir un complex hoteler de fins a 100 habitacions, i redueix l'ampliació prevista al passeig de Marià Estrada, aprovada inicialment al Ple de gener de 2023. La modificació, que ara ha de ser aprovada per Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona, es va aprovar amb els vots a favor d'ERC+SxA i Alella Primer-PSC, l'abstenció del PP i el vot en contra de Per Alella Junts-CM i Primàries Alella. 

Informació relacionada
Pujar al principi de la pàgina