Notícies
Publicat el 20 de setembre de 202320.09.2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Ajuntament recorda la prohibició de fer abocaments a la via pública i espais naturals
abocaments La Mulassa

L'Ajuntament recorda que els abocaments il·legals, com el detectat aquesta setmana al carrer de la Mulassa al barri de Can Magarola, estan completament prohibits,  atempten contra el medi ambient i la natura, suposen un greu perill de risc d'incendi i malmeten la imatge del municipi.  Les recollides d'aquests abocaments suposen un sobrecost per a les arques municipals que ha de pagar tota la ciutadania. Aquestes pràctiques il·legals estan tipificades com una infracció greu per l'Ordenança de Convivència i Ciutadania, i poden ser objecte de sancions per valor d'entre 750 i 1.500 euros. 

S'ha de tenir molt present que la responsabilitat dels residus és de qui els genera i, per tant, són responsables que els residus arribin als contenidors o instal·lacions que toquen i no acabin abandonats a la via pública o a la natura. 

L'Ajuntament disposa des de 2003 d'un servei de recollida gratuït de voluminosos i restes vegetals, que es pot demanar a través del telèfon 681 244 234.

El servei s'ofereix a totes aquelles persones que no tenen possibilitat de dur els residus voluminosos o restes verdes a la deixalleria, ja sigui per manca de vehicle propi com per l'embalum del residu. Aquest tipus de residus no es poden llençar als contenidors del carrer ni abandonar-los a la via pública (fer-ho pot comportar l'obertura d'un expedient sancionador).  

A través d'aquest número de telèfon també es poden notificar incidències en els contenidors o la recollida de residus. Més informació en www.alella.cat/recollidavoluminosos

També es disposa d'una plataforma per afavorir el reciclatge i donar una segona vida a mobles, electrodomèstics i altres voluminosos que ja no es fan servir a casa i evitar que acabin abandonats a la via pública. Es tracta de la plataforma “Alella reutilitza”, gestionada per l'empresa encarregada del servei de recollida de residus.  

Pujar al principi de la pàgina