Notícies
Publicat el 8 de juny de 202308.06.2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Ajuntament signa un conveni de col·laboració amb l'associació Alella Poble Cuidador
Signatura conveni Alella Poble Cuidador

L'alcalde d'Alella, Marc Almendro, i el president de l'associació Alella Poble Cuidador, Josep Maria Cuartero, han signat aquest divendres 9 de juny un conveni de col·laboració amb el qual es referma el compromís municipal d'impulsar polítiques socials i accions que millorin la qualitat de vida i el benestar de la ciutadania, la voluntat d'esdevenir un poble cuidador. 

L'objectiu d'aquest conveni és formalitzar i concretar els termes bàsics de col·laboració entre l'Ajuntament i l'associació per al desenvolupament d'activitats dirigides a la població d'Alella i la cessió d'ús d'espais municipals quan sigui necessari. Tal com es recull al conveni, l'Ajuntament dona suport organitzatiu i tècnic a l'entitat i una subvenció econòmica de 15.000 euros per a l'anualitat 2023 per impulsar les accions programades durant el present exercici, accions que queden recollides en el mateix document. A més, l'Ajuntament es compromet a cedir de manera puntual diferents espais públics per al desenvolupament de les activitats, segons la disponibilitat i prèvia valoració de la idoneïtat de l'activitat que es vulgui desenvolupar. 

Alella Poble Cuidador, per la seva part, es compromet a realitzar activitats d'interès general per a la cura, acompanyament, capacitació, educació i sensibilització dirigides a la ciutadania d'Alella i establirà un sistema gratuït d'acompanyament per a ciutadans o comunitats derivats de l'àrea de Serveis a les Persones, garantint un mínim d'una sessió setmanal d'una hora. L'entitat també es compromet a oferir formació a l'equip de voluntariat i a col·laborar en el projecte Radars, que promou l'Ajuntament. A més, haurà de posar en coneixement de la regidoria de Serveis a les Persones totes aquelles situacions susceptibles de representar una situació de risc o de vulnerabilitat de les persones del municipi de les quals tingui coneixement. L'Ajuntament disposarà com a mínim de dos representants a la junta directiva, dos més a l'equip operatiu i dos en cadascun dels grups de treball i s'estableix un mínim d'una reunió semestral per fer seguiment del projecte entre els responsables de l'entitat i de l'Ajuntament.

Pujar al principi de la pàgina