Notícies
Publicat el 18 d'abril de 202318.04.2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Ajuntament promou dos tallers d'atenció emocional dels infants i joves
Xerrades atenció emocional adolescents i joves

L'Ajuntament està treballant des de les diferents àrees per establir un programa d'atenció emocional d'infants i joves del municipi. Com a primeres actuacions, dins d'aquest treball transversal, des de l'Àrea de Serveis a les Persones, conjuntament amb regidories d'Adolescència i Joventut i Educació, s'han programat dues activitats, una adreçada a les famílies i una altra a professionals de diferents àmbits, per tal de treballar i donar pautes per a la prevenció i promoció de la salut mental i emocional dels infants, adolescents i joves.  Aquestes activitats volen donar resposta a una creixent preocupació ciutadana vers el malestar emocional que presenta aquest col·lectiu arrel de la pandèmia de la Covid-19.  

Des de l'Ajuntament es considera molt important treballar directa i individualment amb la població infantil i juvenil, així com també a nivell comunitari perquè tots i totes puguem ser partícips d'una millora del benestar emocional, personal i col·lectiva.

El cicle de xerrades per a famílies és oberta a tothom que tingui fills o filles i estiguin interessats en aquest tema. Comença el 27 d'abril amb una xerrada sobre món emocional de l'adolescents i seguirà a tres sessions més ,programades per a l'11 i 25 de maig i el 8 de juny. Totes les xerrades es fan a l'Institut Alella de 17.30 a 19 h. Es recomana assistir a totes les xerrades, ja que en cadascuna d'elles es tractaran aspectes diferents, però en cas que no fos possible també es pot fer la inscripció a una o més sessions. Per participar només cal emplenar aquest FORMULARI.

Les quatre sessions estan dinamitzades per dues educadores socials de l'Ajuntament d'Alella. 

CICLE DE XERRADES PER A FAMÍLIES 

XERRADA 1.-  VIATGE AL MÓN EMOCIONAL DE L'ADOLESCENT 
En la primera sessió ens centrarem a descobrir l'univers de les emocions i com aquestes es poden arribar a viure en l'adolescència. Quines són les emocions bàsiques? Quin és el seu funcionament? Com viuen les emocions els i les adolescents? 
Data i hora: Dijous 27 d'abril a les 17:30 hores  

XERRADA 2.-   SENYALS D'ALERTA DEL MALESTAR EMOCIONAL 
En la segona sessió ens endinsarem a detectar els senyals que poden estar indicant malestar emocional. Què entenem per malestar emocional? Com vivim com a pares i mares aquest malestar? Com podem detectar i interpretar aquests senyals? 
Data i hora: Dijous 11 de maig a les 17:30 hores

XERRADA 3.- COM PODEM ACOMPANYAR EMOCIONALMENT ELS NOSTRES FILLS I FILLES? 
En aquesta sessió abordarem l'acompanyament emocional als nostres fills i filles des del rol de pare i mare. Com gestionem el nostre malestar? Com ens ajuda per a poder acompanyar als nostres fills i filles? 
Data i hora: Dijous 25 de maig a les 17:30 hores  

XERRADA 4.- CONSTRUÏM LA NOSTRA CAIXA D'EINES EMOCIONALS 
En aquesta última sessió oferirem un recull de les eines que hem estat aprenent i coneixerem els recursos del territori que ens poden servir d'acompanyament i suport.  
Data i hora: Dijous 8 de juny a les 17:30 hores

Paral·lelament, s'han programat dos tallers de capacitació adreçats a professionals i persones voluntàries de diferents àmbits. Amb el títol "Formació en prevenció, protecció i promoció en l'àmbit de la salut mental i emocional", els tallers són gratuïts i es faran els dies 5 i 18 de maig, de 9 a 14 h, a Can Gaza. Les inscripcions es poden fer en aquest FORMULARI

TALLERS DE CAPACITACIÓ PER A PROFESSIONALS 

FORMACIÓ EN PREVENCIÓ, PROTECCIÓ I PROMOCIÓ EN L’ÀMBIT DE LA SALUT MENTAL I EMOCIONAL 

Formador: Isaac Lloveras (Direcció en programes de salut i emergències a Aimentia HealthTech) Psicòleg i Sociòleg amb experiència en política pública, consultoria estratègica, psicoteràpia cognitiva-conductual i anàlisi de dades.  
Dies: 5 i 18 de maig de 2023 
Horari: De 9 a 14h 
Durada formació: 2 sessions de 5 hores 
Lloc: Can Gaza
Aforament: Fins a 50 participants 
Descripció: 
Aquesta formació va adreçada a tots i totes les professionals i persones voluntàries que tenen contacte directe amb els i les joves del territori amb l'objectiu de fomentar la capacitació respecte la prevenció, la protecció i la promoció en l’àmbit de la salut mental i emocional. La proposta adopta una perspectiva d'adaptació contextual i de gènere.  Alguns dels objectius que planteja la formació són els següents: 

-    Detectar potencials problemàtiques de salut mental i emocional.
-    Reduir l'estigmatització i el secretisme de forma responsable.
-    Promoure l'accés a l'ajuda.
-    Formar en els factors de risc i factors protectors.
-    Formar en tècniques de gestió emocional basades en la recerca de recursos d'afrontament i la resiliència.

Pujar al principi de la pàgina