Notícies
Publicat el 9 de febrer de 202309.02.2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Visita a la caldera de biomassa d'Alella

×  
Visita a la caldera de Biomassa Visita a la caldera de Biomassa

L'alcalde d'Alella i regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Almendro, i el diputat d'Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona, Xesco Gomar, han visitat aquest dijous 9 de febrer, la nova caldera de biomassa que dona servei al Complex Esportiu Municipal i el Pavelló Municipal d'Esports.

La caldera de biomassa forestal, va entrar en funcionament a finals d'any i és l’última de les 14 calderes del projecte Biomassa pel clima, impulsat per la Diputació de Barcelona. La nova instal·lació, de 500 kW de potència, proporciona aigua calenta i calefacció al Complex Esportiu Municipal i al Pavelló Municipal d'Esports d'Alella. Els treballs, d'un cost de 290.000 euros, han estat cofinançats al 50% entre la Diputació de Barcelona i els fons europeus FEDER. 

La previsió és un consum d'estella de boscos gestionats de forma sostenible de 291 tones anuals, un estalvi econòmic per a l'Ajuntament de 30.000 euros anuals i una reducció d'emissions de gasos d'efectes hivernacle de 246 tones de CO2 anuals.

En l’àmbit local tenir una caldera de biomassa d'aquest volum és una oportunitat per avançar cap a la sostenibilitat energètica i la reducció d'emissions. La biomassa és una font d'energia renovable segura i eficient que contribueix a la gestió forestal i permet un estalvi important en el cost del combustible.

Caldera biomassa

La posada en marxa d'aquesta instal·lació forma part d'un paquet de mesures que l'Ajuntament està duent a terme per tal d'assolir els compromisos adquirits amb el Pla de Transició Energètica aprovat al Ple de març de 2022 per reduir les emissions de gasos amb efecte hivernacle un 55 el 2030 respecte als nivells de 2005. La reducció dels consums energètics dels edificis municipals i dels serveis de l'Ajuntament, l'aposta per les energies renovables, sostenibles i segures, són elements clau en aquest procés de transició.

Pujar al principi de la pàgina