Notícies
Publicat el 17 de gener de 202317.01.2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Ajuntament organitza una plantada popular d'arbres
Escola La Serreta

L'Ajuntament convida la ciutadania a participar en una plantada popular d'arbres a la zona verda de Cal Doctor prevista per al dissabte 4 de febrer a les 11h. És una activitat pensada per a tota la família que inclourà tallers mediambientals relacionats amb la plantació i cura de l'arbrat. Per facilitar l'organització de l'acte, es recomana fer inscripció prèvia emplenant aquest FORMULARI.

Aquesta activitat s'emmarca dins de la campanya de plantació d'arbrat que durà a terme l'Ajuntament al llarg d'aquest mes de gener. L'objectiu d'aquesta iniciativa és establir una jornada de plantació d'arbrat anual, oberta a la ciutadania, amb la voluntat de promoure el coneixement del cicle vital dels arbres, fomentar l'observació directa sobre el terreny (seguiment de l'estat dels arbres, del seu creixement, de les espècies que s'hi detecten), fomentar el coneixement, el respecte i l'estima cap a la natura amb el manteniment voluntari dels arbres plantats i incrementar el sentiment de pertinença a Alella.

Es plantaran més d'un centenar d'arbres a carrers i zones verdes del municipi i 25 unitats més a l'Escola Fabra i l'Escola La Serreta. La plantació a les escoles s'ha fet aquest dilluns, 16 de gener, a l'Escola La Serreta, i dimarts, 17 de gener, a l'Escola Fabra. Aprofitant la plantada s'han realitzat tallers adreçats a l'alumnat i adaptats a les diferents edats. A l'activitat, l'alumnat ha participat en una activitat de sembra de planter de plantes aromàtiques, utilitzant compost procedent de la planta de compostatge de Granollers, on es fan arribar els residus orgànics que es recullen a Alella. També s'han explicat les principals característiques dels arbres plantats i els canvis que es produiran al llarg de l'any en cada exemplar. 

Entre altres espècies, es plantaran moreres, lledoners, tipuanes, llimoners, freixes, arbres de l'amor del Canadà, servers, espinalbs, roures i alzines. 

Pujar al principi de la pàgina